U Bihaću se realizuje projekat u vrijednosti 1,9 miliona KM

21.04.2015. 12:14 / Izvor: Akta.ba
U Bihaću se realizuje projekat u vrijednosti 1,9 miliona KM

U mjesnim zajednicama Bakšaiš i Hatinac u gradu Bihaću, u sklopu projekta KFW-a, postavlja se nova elektro i telekomunikacijska mreža.

U mjesnim zajednicama Bakšaiš i Hatinac u gradu Bihaću, u sklopu projekta KFW-a, postavlja se nova elektro i telekomunikacijska mreža. Riječ je o projektima zahvaljujući kojem će biti postavljena nova telekomunikacijska mreža u gradu Bihaću u dužini preko 40 km vrijednosti 1,9 miliona KM. Istovremeno, Elektroprivreda će postaviti  i 20 kilovatni  kabal vrijedan 1,3 miliona KM.

"Ovaj projekat krenuo je i pored silnih problema. Uspjeli smo sve riješiti i krenuti sa realizacijom. Do sada je riješeno 3,5 kilometra kanalizacije i u ovaj projekat uključili smo  telekom i elektroprivredu da prije asfaltiranja postavi novu savremenu mrežu i nakon toga krećemo u asfaltiranje do sad završenih dionica KFW projekta", kazao je Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Prema tvrdnjama izvođača radova, za mjesec i pol biti završeno asfaltiranje svih završenih dionica u Kraljama, Bakšaišu i Hatincu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije