Počinju radovi na rekonstrukciji stare zgrade Gimnazije u Cazinu

25.09.2014. 15:30 / Izvor: eKapija.ba
Počinju radovi na rekonstrukciji stare zgrade Gimnazije u Cazinu

Punih pet godina trajala je mukotrpna procedura da zgrada stare Gimnazije bude vraćena u nadležnost općine Cazin. Kada je taj proces okončan, trebalo je još godinu dana da se provede niz administrativnih postupaka i javni tender za izvođača radova.

Punih pet godina trajala je mukotrpna procedura da zgrada stare Gimnazije bude vraćena u nadležnost općine Cazin. Kada je taj proces okončan, trebalo je još godinu dana da se provede niz administrativnih postupaka i javni tender za izvođača radova. No, nakon svih opstrukcija i usporavanja, konačno je potpisan ugovor o rekonstrukciji i dogradnji objekta stare Gimnazije i ovih dana počinju dugoočekivani radovi.

"Zaista je veliko zadovoljstvo potpisati ugovor s kojim se završava jedan predugi proces od kojeg mi nismo odustajali bez obzira na sve poteškoće koje su nam postavljane na tom putu. Veliki problem je bio riješiti status zgrade stare Gimnazije, ali uspjeli smo i to i zaokružiti financijsku konstrukciju ovog projekta. Zahvalan sam Općinskom vijeću i vodećim ljudima ovog tijela, kao i našim vijećnicima jer smo na ovome istrajavali zajedno, a uvijek kada tako radimo dobijamo konkretne rezultate za naš Cazin", kaže načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević.

Ugovor je potpisan sa domaćim preduzećem „Memić Gradnja“, a vrijednost radova iznosi 1.164.340 maraka. "Početak radova uslijediće vrlo brzo, a samo trajanje je nekih devedeset dana. Naše preduzeće puno radi, ali je posebna čast dobiti posao u svome gradu i na ovakvom projektu", kazao je danas Suljan Memić, direktor preduzeća „Memić Gradnja“.

Kako je istaknuto, zgrada stare Gimnazije zadržaće svoj autentičan izgled u arhitektonskom i historijskom smislu, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici Općinskog vijeća. "Ovo je još jedan primjer domaćinskog upravljanja našom općinom i drago mi je da smo obezbijedili financijska sredstva za ovaj projekat", istaknuo je predsjedavajući OV Mustafa Ružnić, a njegov zamjenik Refik Lelić je takođe, izrazio zadovoljstvo zbog prisustva ovom činu. "Mi ćemo sigurno nastaviti podržavati sve slične projekte i sve ostalo što bude u interesu naših građana", kazao je.

U zgradi stare Gimnazije, nakon rekonstrukcije i obnove, biće smješteni gradska biblioteka, gradska vijećnica, Komunalno- stambeni fond i još neke od općinskih institucija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije