Počinju radovi na novom objektu Druge srednje škole

03.04.2014. 15:55 / Izvor: eKapija.ba
Počinju radovi na novom objektu Druge srednje škole

U prisustvu predstavnika Turske državne agencije za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA i općine Cazin, u srijedu je u Cazinu i zvanično predat izvođaču radova započeti školski objaketa Druge srednje škole.

U prisustvu predstavnika Turske državne agencije za međunarodnu saradnju i razvoj TIKA i Općine Cazin, u srijedu je u Cazinu i zvanično predat izvođaču radova započeti školski objeketa Druge srednje škole. Radovi počinju odmah, a prema ugovoru i planiranoj dinamici radova trebali bi biti okončani do kraja mjeseca.

"Vrlo sam sretan što počinje realizacija ovog projekta i što će učenici već od početka nove školske godine pohađati nastavu u novom objektu", kazao je načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević zahvaljujući predstavnicima TIKA- e na ukazanom povjerenju i sredstvima odobrenim za ovaj projekat.

Po riječima direktora TIKA- e za BiH Zulkufa Oruča, ovo je najveći projekat koji TIKA finansira u Unsko- sasnkom kantonu, a s obzirom da je Općina Cazin ostvarila povjerenje kod ove organizacije i stavila na raspolaganje sve svoje resusrse u cilju što brže i bolje implementacije, ovo bi trebao biti tek prvi u nizu sličnih projekta.

Izvođač radova na novom objektu Druge srednje škole je domaće preduzeće Dola d.o.o.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije