Općina Bihać i UNDP u BiH grade vodovodnu mrežu u MZ Zavalje

01.08.2014. 15:55 / Izvor: eKapija.ba
Općina Bihać i UNDP u BiH grade vodovodnu mrežu u MZ Zavalje

Saradnja Općine Bihać sa međunarodnim organizacijama i udruženjima u protekle dvije godine rezultirala je realizacijom brojnih projekata u oblasti infrastrukture i turizma, a najbolju saradnju općinska administracija u Bihaću ostvarila je sa predstavništvom UNDP u Bosni i Hercegovini

Saradnja Općine Bihać sa međunarodnim organizacijama i udruženjima u protekle dvije godine rezultirala je realizacijom brojnih projekata u oblasti infrastrukture i turizma, a najbolju saradnju općinska administracija u Bihaću ostvarila je sa predstavništvom UNDP u Bosni i Hercegovini. Potvrda toga jeste i današnje potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji vodovodne mreže u bihaćkoj mjesnoj zajednici Zavalje. Ugovor su potpisali Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH.

"Svaki projekat u kojem imate udružena sredstva realizira se daleko brže i zbog toga zahvala UNDP na saradnji i učešću u ova dva projekta koja će našem gradu donijeti novi vodovodni sistem u Zavalju i novu fasadu u centralnoj gradskoj osnovnoj školi. Kada je u pitanju izgradnja vodovodne mreže duge 1.720 metara u MZ Zavalje projekat je vrijedan 87.000 KM od čega UNDP osigurava 63.000 KM  a Općina Bihać 24.000 KM. Što se tiče projekta uređenja fasade na OŠ Harmani I projekat je vrijedan 90.000 KM , od čega UNDP osigurava 55.000 KM a Općina Bihać 35.000 KM", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Općina Bihać sa UNDP u BiH implementira i projekt “Zeleni ekonomski razvoj –Elektrifikacija seoskih domaćinstava obnovljivom energijom na područjima bez električne mreže”. Riječ je o projektu zahvaljujući kojem je u selu Veliko Očijevo postavljeno 24 solarna panela za povratničke porodice Općina Bihać izdvojila je 1200.000 KM za nabavku i postavljanje solarnih panela a isti iznos sredstava izdvojio je i UNDP. Pored projekta postavljanja solarnih ploča Općina Bihać sa UNDP-om realizirala  je  uvođenje grijanja i uređenje fasade u Kulturnom centru i Muzeju AVNOJ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije