Obnova bolnice Dr. Irfan Ljubijankić: Početkom maja raspisivanje tendera

22.04.2015. 10:11 / Izvor: eKapija.ba
Obnova bolnice Dr. Irfan Ljubijankić: Početkom maja raspisivanje tendera

Grad Bihać u narednih nekoliko sedmica kreće u realizaciju utroška sredstava, koja se nalaze na posebnom računu Grada, a namijenjena su za obnovu Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić".

Grad Bihać u narednih nekoliko sedmica kreće u realizaciju utroška sredstava, koja se nalaze na posebnom računu Grada, a namijenjena su za obnovu Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić", dogovoreno je jučer na sastanku gradonačelnika Emdžada Galijaševića i v.d. direktora Kantonalne bolnice Smaila Derviševića.

Nakon godinu dana zastoja, dolaskom novog menadžmenta Bolnice, usaglašeno je na šta će se utrošiti prikupljenih 464.000 KM za obnovu te zdravstvene ustanove.

"Radi se o projektu renoviranja operacionog trakta, sa novim modernim operacionim salama i sa intenzivnom njegom. Nakon požara kompletan Odjel hirurgije iseljen je u prostore, koji nisu baš adekvatni za kvalitetan rad, tako da će ovo biti jedan izuzetno značajan projekt", kazao je Dervišević.

Od ukupnog iznosa sredstava, 364.000 maraka prikupljeno je od raznih donacija, dok je Grad iz sredstava Civilne zaštite izdvojio 100.000 maraka.

"Ukupna vrijednost projekta je oko 600.000 KM. Krajem aprila ili početkom maja raspisat ćemo tender za građevinske radove, u skladu sa odlukom Gradskog vijeća da sve procedure javne nabavke provodi gradska uprava i da se sredstva ne prebacuju Bolnici", istakao je Galijašević. Dodao je da očekuje da bi radovi mogli početi u narednih 60 dana.

U vezi nedostajućih 150.000 KM, Galijašević je izrazio nadu da će na račun Grada biti prebačeno 720.000 KM, koje je Kantonalna uprava Civilne zaštite trebala prebaciti, nakon što je proglašena elementarna nepogoda.

"Ta sredstva, koja su namjenska, prethodna Vlada je potrošila i ja očekujem da će nova Vlada USK-a pronaći način kako da ih prebaci, kako bi time pokrili ovaj dio koji nedostaje, a i ostatak utrošili za obnovu Bolnice", istakao je gradonačelnik Galijašević. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije