Meggle gradi novu fabriku i distributivni centar u Bihaću

19.09.2014. 08:44 / Izvor: eKapija.ba
Meggle gradi novu fabriku i distributivni centar u Bihaću

Načelnik Općine Bihać, Emdžad Galijašević uručio je direktoru Meggle kompanije za jugoistočnu Evropu, Marjanu Vučku građevinsku dozvolu za zemljište na kojem će se graditi.

Grad Bihać na jednoj od proteklih sjednica OV Bihaća želeći privući nove investicije u Bihać, usvojio je odluku o sufinanaciranju kupovine državnog zemljišta za gradnju fabrike u proizvodnom sektoru. Ova jedinstvena povlastica za investitore jučerašnjim uručivanjem građevinske dozvole kompaniji Meggle za gradnju nove fabrike i logističkog centra u poslovnoj zoni Ripač, potvrda su opravdanosti donošenja odluke, saopćeno je iz Općine Bihać.

Građevinsku dozvolu za novu fabriku Marjanu Vučku, direktoru Meggle za jugoistočnu Evropu jučer je uručio Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazavši da je dolaskom u kompaniju Meggle i uručivanjem dozvole za gradnju, želio pokazati investitoru da je dobrodošao u grad Bihać.

"Kada je u pitanju kompanija Meggle i njihova investicija u novu fabriku i regionalni logistički centar grad Bihać sufinancirao je kupovinu zemljišta sa 90 posto, odnosno za kupovinu zemljišta izdvojeno je preko 600.000 KM, a na taj način smo omogućili dolazak investicije koja je vrijedna 12 miliona KM i otvaranje fabrike u Bihaću u kojoj bi posao trebalo dobiti trideset radnika. Ovo je potvrda da smo otvorili grad i učinili sve da omogućimo investicije i sretan sam što će mljekara Meggle graditi već na proljeće fabriku i na taj način pokazati da je društveno najodgovornija firma u Bihaću zahvaljujući kojoj se održava i ekonomska stabilnost u Bihaću", kazao je gradonačelnik Galijašević.

On je dodao da rješenja i povlastice koje grad Bihać nudi investitorima u proizvodnom sektoru pokazuju ozbiljnost zahvaljujući kojoj se u Bihaću u protekle dvije godine realizira ili planira nekoliko privatnih investicija ukupne vrijednosti preko 100 miliona KM.

"Zadovoljan sam što smo u vrlo kratkom roku dobili sve potrebne papire od strane gradske administracije u Bihaću i nismo slučajno izabrali Bihać za nastavak našeg investicionog ciklusa, već smo zahvaljujući dosadašnjem poslovnom iskustvu, vrijednim radnicima i strukom odlučili za investiciju vrijednu šest miliona KM u postojeći pogon u mljekari Meggle i šest miliona KM investiciju gradnje nove fabrike i distrubutivnog centra", dodao je Marjan Vučak, direktor Meggle kompanije za jugoistočnu Evropu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije