Centralno grijanje za dio objekta Sportske dvorane u Cazinu

14.11.2013. 12:19 / Izvor: eKapija.ba
Centralno grijanje za dio objekta Sportske dvorane u Cazinu

Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova, preduzećem Kenda commerc, počela je realizacija projekta uspostave centralnog grijanja u objektu Sportske dvorane u Cazinu.

Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova, preduzećem Kenda commerc, počela je realizacija projekta uspostave centralnog grijanja u objektu Sportske dvorane u Cazinu.

"Riječ je o prvom koraku ka rješavanju ovog problema koji je prisutan već duži niz godina", kazao je načelnik općine Cazin  Nermin Ogrešević dodajući da se radi o zajedničkom ulaganju Općine Cazin i Sportskog saveza Unsko- sanskog kantona. "Mi smo zadovoljni s ovim iskorakom i zahvaljujem se Sportskom savezu kantona na učešću jer sada imamo jasnu viziju i otvorene perspektive za ukupan dovršetak projekta", istaknuo je.

Sportska dvorana u Cazinu od dovršetka svoje izgradnje ima veliki problem sa nedostatkom centralnog grijanja, ali i sistema rashlađivanja. Kako se radi o velikim ulaganjima, bilo je neophodno iznaći mogućnosti za selektivan pristup realizaciji, ali i voditi računa o energetskoj učinkovitosti. Prvi dio radova, uz općinu finansira i Kantonalni sportski savez..

"Sportski savez Unsko- sanskog kantona je institucija koja je osnovana zbog razvoja sporta i ovo ulaganje ima isti cilj. Drago nam je da smo u mogućnosti pomoći da otpočne uspostava kompletnog sistema centralnog grijanja i siguran sam da će to doprinjeti razvoju sporta u cjelini", rekao je Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK.

Vrijednost prve faze radova, za koju je danas potpisan ugovor, iznosi 13.000 KM, a od toga je općina Cazin obezbjedila 6.000, a Sportski savez 7.000 maraka. "U ovom dijelu projekta ćemo riješiti grijanje za kompleks male dvorane u čijim se prostorijama odvijaju treninzi karatea i tenisa te popratne prostorije velike dvorane, kancelarije i svlačionice. Dio, dakle, korisnika dvorane već će osjetiti pozitivne efekte projekta, a nadam se da ćemo u skorije vrijeme i nastaviti u pravcu rješavanja grijanja za veliku dvoranu", kazao je Seadin Badić, direktor JU Sportski centar Cazin.

Rok za izvođenje radova je sedam dana i već ove zime, dio Sportske dvorane funkcioniraće na zadovoljstvo sportaša koji treniraju u ovom objektu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije