Bihać: Infrastrukturni projekti uz podršku IPA fondova

14.04.2015. 11:57 / Izvor: Fena
Bihać: Infrastrukturni projekti uz podršku IPA fondova

U Bihaću počela izgradnja kanalizacione mreže u okviru KfW projekta. Radovi bi trebali biti završeni u roku od 60 dana, nakon čega će uslijediti i asfaltiranje ovog lokalnog puta.

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević obišao je danas radilište u Mjesnoj zajednici Jezero-Privilica, gdje je počela izgradnja kanalizacione mreže u okviru KfW projekta.

Radovi bi trebali biti završeni u roku od 60 dana, nakon čega će uslijediti i asfaltiranje ovog lokalnog puta, čime će uvjeti za život oko 6.000 mještana te mjesne zajednice biti umnogome bolji.

- Prema projektu je trebalo kasnije ovaj dio da se uradi fekalna i oborinska kanalizacija. Pošto imamo ovdje asfaltiranje ovog dijela grada, ove ulice ovdje u Privilici, na molbu građana uspjeli smo dobiti građevinsku dozvolu uz velike probleme - kazao je Galiješvić.

Po njegovim riječima, radi se o vrlo značajnom projektu za grad Bihać u vrijednosti od 22 miliona eura, koji sufinansira KfW banka, IPA fondovi i Grad Bihać sa svojih 10 posto. Radovi su do sada završeni u naseljima Bakšaiš i Hatinac, a osim Privilice sada se počelo i u Ružici.

- Jedan od krucijalnih problema ove mjesne zajednice je neriješena kanalizacija i oborinske vode, zbog čega dolazi i do plavljenja, tako da će realizacijom ovog projekta značajno biti olakšan život mještanima- kazao je predsjednik MZ Jezero-Privilica Amir Fazlić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije