Za gradnju Akademije scenskih umjetnosti čeka se dozvola Ministarstva

28.08.2014. 10:06 / Izvor: Oslobođenje
Za gradnju Akademije scenskih umjetnosti čeka se dozvola Ministarstva

Što se tiče gradnje Akademije scenskih umjetnosti mi samo čekamo dozvolu Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a pa da krenemo sa radovima jer imamo osigurano 1,5 miliona KM, istakla je Pelidija.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su usvojili izvještaji o poslovanju JU Terapijska zajednica-Kampus Kantona Sarajevo za prošlu i Program rada sa finansijskim planom za ovu godinu, iako Vlada KS-a nije podržala izvještaj, jer je ova ustanova potrošila 207.109,30 KM mimo planiranog budžeta.

Istaknuto je da je 142 budžetska korisnika stvorilo 25,7 miliona KM obaveza iznad budžetom planiranih sredstava za 2013.godinu te se iz tog razloga ni prema ovom korisniku ne može postupati selektivno, u smislu primjene sankcija iz Zakona o izvršenju budžeta Kantona Sarajevo za 2013.godinu, rekao je ministar za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica KS-a u ostavci Muamer Bandić.

Nije podržan ni izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo za prošlu godinu. Kako je istakla direktorica ovog zavoda Ljiljana Pelidija, to neće uticati na rad Zavoda.

"Što se tiče gradnje Akademije scenskih umjetnosti mi samo čekamo dozvolu Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a pa da krenemo sa radovima jer imamo osigurano 1,5 miliona KM", istakla je Pelidija.

Iako su zastupnici jučer trebali raspravljati o kreditnom zaduženju Sarajevogasa od sedam miliona KM, kako bi se obezbjedila sredstava za sprečavanje obustave isporuke prirodnog gasa Kantonu to se nije desilo. Sjednica je prekinuta, pa će o ovom prijedlogu zastupnici raspravljati na narednoj sjednici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije