Vlada proširila spisak firmi za lošu privatizaciju: Čekaju se tužilaštva

25.04.2014. 08:23 / Izvor: eKapija.ba
Vlada proširila spisak firmi za lošu privatizaciju: Čekaju se tužilaštva

Utvrđeno je da je inicijalni spisak, utvrđen na prošloj sjednici, i dalje otvoren, te je ponovljen poziv svima koji imaju saznanja o nelegalnosti privatizacije da ga dostave Vladi.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade FBiH, na kojoj je, u okviru prve tačke dnevnog reda, dopunjen zaključak s prošle sjednice i proširen spisak firmi za koje se od nadležnih tužilaštava u Federaciji BiH traži da donesu konačne tužilačke odluke o izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavljene u vezi s privatizacijom i poslovanjem privrednih subjekata.

Još jednom je naglašeno da je inicijalni spisak, utvrđen na prošloj sjednici, i dalje otvoren, te je ponovljen poziv svima koji imaju saznanja o nelegalnosti privatizacije da ga dostave Vladi.

Vlada se jučer izjasnila i o amandmanima na Prijedlog zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom, kojima se ne mijenjaju struktura i koncepcija Zakona, već se samo preciziraju pojedine odredbe, nazivi koji se koriste, terminologija i slično. Amandmani su rezultat intenzivnih i višestrukih konsultacija između predstavnika Vlade Federacije BiH i najviših pravosudnih institucija Federacije BiH (Vrhovni sud i Federalno tužilaštvo), koje se odvijaju već puna četiri mjeseca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije