Uspješan početak projekta uzgoja industrijskih krastavaca

25.04.2015. 09:31 / Izvor: eKapija.ba
Uspješan početak projekta uzgoja industrijskih krastavaca

Odjel za razvoj Općine Posušje pruža tehničku pomoć i koordinira cijeli proces uspostave kontakata između poljoprivrednih proizvođača i navedenog poduzeća s ciljem stvaranja mreže uzgajivača.

Ove srijede je u vijećnici Općine Posušje, nakon uvodnog predstavljanja projekta početkom mjeseca, održano prvo predavanje na temu uzgoja industrijskog krastavca na prostoru općine Posušje. Predstavljanje su  održali predstavnici firme  Carl Kühne iz  Hamburga u Njemačkoj koji ima za cilj podići kapacitete stanovništva naseljenog u ruralnim područjima BiH.

Odjel za razvoj Općine Posušje pruža tehničku pomoć i koordinira cijeli proces uspostave kontakata između poljoprivrednih proizvođača i navedenog poduzeća s ciljem stvaranja mreže uzgajivača. Do sada je u program uzgoja kornišona ušlo 10  proizvođača iz općine Posušje što je bio minimalni  uvjet partnera iz Njemačke, koji su jučer ujedno i potpisali ugovore o poslovnoj suradnji. Ovim općina Posušje postaje  jedna od  sabirnih mjesta u Hercegovini  za otkup krastavaca.

Poduzeće Carl  Kühne sa sjedištem u Hamburgu je vodeća firma u Europi, za kiseli program i trenutno je zainteresirana za uspostavljanje kooperantskih odnosa za proizvodnju i isporuku industrijskih krastavaca – kornišona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije