Unioninvest dobio posao uređenja zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru

11.06.2013. 14:24 / Izvor: eKapija.ba
Unioninvest dobio posao uređenja zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru

U skladu sa kriterijem najniže cijene tehnički zadovoljavajuće ponude, komisija zadužena za provođenje tendera je u postupku utvrdila da je od prispjele četiri kvalifikovane ponude najviše ocjenjena ponuda kompanije Unioninvest d.d. Sarajevo.

Današnjim svečanim potpisivanjem ugovora između kompanija BH Telecom i Unioninvest d.d. Sarajevo, uspješno je završen postupak nabavke usluga izvođenja preostalih građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova za dovršenje poslovne zgrade BH Telecoma na Marijin Dvoru. Ugovor su potpisali generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović i direktor Unioninvesta Mirza Hadžibegić.

Nakon provedene I faze tendera ( faza pretkvalifikacija ), ukupan broj kvalifikovanih kandidata koji se prijavio na objavljeni tender BH Telecoma je bio šest i to: Unioninvest d.d. Sarajevo, Strabag d.o.o. Zagreb, Unigradnja d.d. Sarajevo, OKI d.o.o. Sarajevo, MIP d.o.o. Mostar i ANS Drive d.o.o. Sarajevo. U daljem postupku su od učešća u tenderskoj proceduri odustale kompanije Strabag d.o.o. Zagreb i MIP d.o.o. Mostar, saopćeno je iz BH Telecoma.

U skladu sa kriterijem najniže cijene tehnički zadovoljavajuće ponude, komisija zadužena za provođenje tendera je u postupku utvrdila da je od prispjele četiri kvalifikovane ponude najviše ocjenjena ponuda kompanije Unioninvest d.d. Sarajevo u iznosu od 5.766.540,91 KM. U roku predviđenom za prigovor, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, nije zaprimljen niti jedan prigovor na provedenu tendersku proceduru.

Podsjećanja radi, poslovna zgrada BH Telecoma u ulici Franca Lehara br. 7 u Sarajevu kupljena je u augustu 2010. godine od firme OKI d.o.o. Sarajevo. Iako  Zakonom o javnim nabavkama BH Telecom nije bio obavezan provoditi tendersku proceduru kupovine poslovne zgrade, ista je nabavljena u tenderskom postupku nakon čega se pristupilo izradi projektne dokumentacije te raspisivanje tendera za nabavku usluga izvođenja preostalih građevinsko zanatskih i instalaterskih radova.

Nakon raspisivanja dva tendera u 2011. godini, od čega je prvi postupak poništen, poziv za dostavljanje ponuda prvi put je upućen kvalificiranim ponuđačima u januaru 2012. godine. Nakon odabira najpovoljnijeg ponuđača uslijedila je žalba firme OKI d.o.o. protiv Odluke ugovornog organa, a koja je 18.06.2012.godine upućena Uredu za žalbe BiH. Poslije dugih i iscrpljujućih intervencija, dana 05.03.2013. godine je stigla Odluka Ureda za žalbe od 06.02.2013.godine kojom je Ured za žalbe, postupajući po žalbi firme OKI d.o.o. Sarajevo, poništio postupak u cjelosti.

Zadnji poziv za dostavljanje ponuda upućen je kvalificiranim ponuđačima 01.04. 2013. godine te je u daljem postupku odabrana kompanija Unioninvest kao najpovoljniji ponuđač. Predviđeni rok izvođenja radova je 7 mjeseci. Ovim ugovorom se završava dugotrajna aktivnost koja omogućava BH Telecomu da zgradu predviđenu za smještaj svojih uposlenika uskoro osposobi za upotrebu, navode iz ove kompanije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije