U Sokolović Koloniji gradi se sportska dvorana vrijedna četiri miliona KM

30.06.2015. 10:44 / Izvor: eKapija.ba
U Sokolović Koloniji gradi se sportska dvorana vrijedna četiri miliona KM

Prostornim rješenjem kompleks sportske dvorane sadrži zatvoreni prostor cca 2700 metara kvadratnih u sklopu kojeg se nalazi trodjelna dvorana sa tribinama, prateći prostori i dodatni prostori za vježbanje.

U Sokolović Koloniji počeli su radovi na izgradnji sportske dvorane. U martu ove godine Općina je raspisala tender  za izvođenje radova na izgradnji dvonamjenskog skloništa ispod parking prostora u sklopu sportske dvorane u Sokolović Koloniji - faza I, nakon čega je firma Velbos izabrana kao najpovoljniji izvođač radova u okviru ove faze.

Kako  su za naš portal potvrdili u Općini Ilidža za prvu fazu radova u budžetu su planirana sredstva od 1.734.667 KM sa PDV-om .

U okviru prve faze planirano je da se završe grubi građevinski radovi (iskopi zemljišta i armirano-betonski radovi suterenske etaže).

"Prostornim rješenjem kompleks sportske dvorane sadrži zatvoreni prostor cca 2700 metara kvadratnih u sklopu kojeg se nalazi trodjelna dvorana sa tribinama, prateći prostori i dodatni prostori za vježbanje, te dvonamjensko sklonište u suterenu objekta koje će u mirnodobsko doba služiti kao parking", potvrdio je za naš portal Rifko Šećerović iz Općine Ilidža.

Prema glavnom projektu kapacitet glavne dvorane je 300 sjedećih mjesta na tribinama, a kroz projektni zadatak je od projektanta je traženo da dvoranu koncipiraju i usklade sa međunarodnim tehničkim standardima te posebnim propisima  za prostor i opremu radi odvijanja sportskih takmičenja po FIBA certifikatu i standardu DIN 1832/2.

Procijenjena vrijednost ukupne investicije iznosi cca 4.000.000 KM.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije