U Gradišci počinju radovi na izgradnji obilaznice

02.09.2014. 15:27 / Izvor: eKapija.ba
U Gradišci počinju radovi na izgradnji obilaznice

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, izrazio je zadovoljstvo što je Opština Gradiška došla u poziciju da, nakon provedene cjelokupne tenderske procedure, potpiše ugovor sa kompanijom „MG MIND“ iz Mrkonjić Grada, koja je u oštroj konkrenciji izborila mjesto najpovoljnijeg ponuđača.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i direktor kompanije „MG MIND“ d.o.o. Mrkonjić Grad Radomir Zeljković potpisali su danas u Gradišci Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vezne saobraćajnice magistralnog puta M16 Banjaluka-Gradiška za I etapu II dionice „Čatrnja-Brestovčina“.

Ovaj projekat podrazumijeva izgradnju I. etape obilaznice u dužini od 1.317 metara, a vrijednost izvođenja radova je preko 1.300.000,00 konvertibilnih maraka.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, izrazio je zadovoljstvo što je Opština Gradiška došla u poziciju da, nakon provedene cjelokupne tenderske procedure, potpiše ugovor sa kompanijom „MG MIND“ iz Mrkonjić Grada, koja je u oštroj konkrenciji izborila mjesto najpovoljnijeg ponuđača.

"Opština, imajući u vidu bogate reference ove kompanije, ostvarila je svoj primarni cilj da sa najpovoljnijom ponudom dobije zadovoljavajući kvalitet", rekao je Latinović.

Kada je u pitanju eksproprijacija zemljišta na potezu izgradnje obilaznice, Latinović je izrazio zadovoljstvo što se poslovi privode kraju.

"Zahvalan sam svim vlasnicima eksproprisanog zemljišta sa kojima smo postigli sporazum, a većina njih je bošnjačke nacionalnosti, zbog konstruktivnog pristupa i dogovora u pogledu cijene zemljišta, jer su prepoznali značaj ovog projekta za drugi razvojni prsten opštine Gradiška", rekao je Latinović.

Latinović je naglasio veliki značaj izgradnje dijela obilaznice za Gradišku, koja će po njegovim riječima, rasteretiti sadašnju komunikaciju na relaciji grad-autoput i predstavljaće novi razvojni prsten za širenje grada po dubini, navodeći da će i vlasnici zemljišta svoju zemlju moći višestruko da valorizuju i kroz stambenu i buduću poslovnu izgradnju.

Prvi čovjek Gradiške je podsjetio da je za izvođenje dijela predmetnih radova dobijen grant od Ministarstva prometa i komunikacija BiH u visini od 3.800.000,00 KM, te da će lokalna uprava u Gradišci, s obzirom da navedena sredstva nisu dovoljna za završetak cjelokupnog projekta, preduzimati sve aktivnosti da se obezbijedi i nedostajući dio sredstava.

Direktor kompanije „MG MIND“d.o.o. Mrkonjić Grad Radomir Zeljković, izrazio je zadovoljstvo zbog ukazanog povjerenja od strane Opštine Gradiška, naglasivši da će ova kompanija s obzirom na bogate reference i raspoloživu mehanizaciju biti dosljedna i u svim tačkama ispoštovati potpisani ugovor. On je dodao da će, ukoliko to vremenske prilike dozvole, radovi početi za dvije nedelje, a u toku ove građevinske sezone predviđen je njihov završetak.

Kompanija „MG MIND“ iz Mrkonjić Grada angažovana je na redovnom i investicionom održavanju oko 500 kilometara putnih pravaca u Republici Srpskoj, kao i u Federaciji BiH, gdje izvodi radove na modernizaciji i rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih puteva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije