U Boljakovom potoku gradi se sportsko igralište

25.10.2014. 08:32 / Izvor: eKapija.ba

U Potur Šehidijinoj ulici u naselju Boljakov Potok izvode se radovi na izgradnji prve faze sportskog igrališta dimenzija 40 puta 18 metara.

U Potur Šehidijinoj ulici u naselju Boljakov Potok izvode se radovi na izgradnji prve faze sportskog igrališta dimenzija 40 puta 18 metara.

Vrijednost radova, koje finansira Općina Novi Grad Sarajevo iznosi blizu 100.000 maraka, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Mještani ovog naselja, više od deset godina traže da se na ovom lokalitetu izgradi sportski teren gdje će njihova djeca moći provoditi svoje slobodno vrijeme. Trenutno se izvode zemljani i armirano - betonski radovi, tamponiranje terena, nakon čega će uslijediti i ostali radovi predviđeni prvom fazom projekta. Izgrađen je potporni zid duž igrališta, a u toku je izgradnja zidova predviđenih za postavljanje ograde.

Kako je planirano projektom, igralište će se moći koristiti za basket, mali nogomet i rukomet, a njegovom izgradnjom stanovnici ovog dijela Novog Grada dobit će sportsko igralište koje će biti ograđeno.

Radovi predviđeni prvom fazom trebali bi biti završeni za 40 dana, a druga faza izgradnje igrališta bit će nastavljena u idućoj godini, kada će se izvršiti postavljanje ograde, potrebnog mobilijara, asfaltiranje sportske plohe, iscrtavanje igrališne plohe za dva manja basket terena, te igralište za mali nogomet i rukomet.

S ciljem poboljšanja uslova za sport u ovoj lokalnoj zajednici, Općina Novi Grad Sarajevo dosta radi na izgradnji i rekonstrukciji igrališta za djecu i izgradnji sportskih igrališta. Za izgradnju tri sportska igrališta iz ovogodišnjeg budžeta Općine izdvojeno je 300.000 maraka. Pored radova u Boljakovom Potoku, u toku je izgradnja još dva sportska igrališta u Briješću i Švrakinom Selu, navodi se u saopćenju općinske Pres-službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije