Razvojna agencija USK-a najavila projekte u iznosu od 2,5 miliona KM

10.01.2014. 11:20 / Izvor: eKapija.ba

Kao strateške aktivnosti koji će biti realizovane u ovoj godini Komić je izdvojio investicije u razvoj poslovne infrastrukture u vrijednosti od 1.250.000 KM i restauraciju starog grada Sokolac.

Predstavnici Razvojne agencije USK-a, na čelu sa direktorom Harisom Komićem, jučer su održali konferenciju za medije gdje su sumirali rezultate ostvarene u protekloj godini, te ukratko predstavili planirane aktivnosti za ovu godinu.

"Mi smo kroz različite projekte i programe podržali preko 60 firmi i doprinijeli kreiranju 119 radnih mijesta u maloj i srednjoj privredi. Nastavit ćemo djelovati na tom planu kroz nekoliko projekata, posebno kroz  projekat jačanja konkurentnosti nezaposlenih lica u suradnji sa privatnim sektorom", između ostalog je kazao Haris Komić, direktor Razvojne agencije USK-a.

Kao strateške aktivnosti koji će biti realizovane u ovoj godini Komić je izdvojio investicije u razvoj poslovne infrastrukture u vrijednosti od 1.250.000 KM i restauraciju starog grada Sokolac u vrijednosti od oko 700.000 KM.

Samra Ćehajić, menadžer odjela za podršku poduzetništvu u RA USK-a je  istaknula da je Razvojna agencija u kratkom periodu svog postojanja postala vodeća institucija kada je u pitanju podrška invesitcijama i kreiranju novih radnih mjesta.

izvor i foto: ABC.ba

Više pogledajte u video prilogu ABC TV

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije