Rajlovac trenutno ima najveći potencijal za industrijsku zonu u KS

06.05.2015. 10:19 / Izvor: eKapija.ba
Rajlovac trenutno ima najveći potencijal za industrijsku zonu u KS

Sutra počinje rekonstrukcija druge dionice Rajlovačke ceste koja će omogućiti bolji protok saobraćaja kroz industrijsku zonu, izjavio je za Poslovni portal eKapija.ba načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Općina Novi Grad Sarajevo sutra će nastaviti sa rekonstrukcijom Rajlovačke ceste, kojom će biti omogućen lakši protok saobraćaja kroz industrijsku zonu u Rajlovcu na izlazu iz Sarajeva, potvrdio je u izjavi za Poslovni portal eKapija.ba načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Podsjetio je da je prošle godine urađeno nešto više od pola dionice I dodao da je to svakako dobra vijest za privredne sa područja Rajlovca.

Načelnik Općine Novi Grad spomenuo je da je prije godinu dana završen projekat deminiranja u okolini kasarne u Rajlovcu kao I korita rijeka Miljacke i Bosne.

"Rajlovac je trenutno prostor sa najvećim potencijalom za industrijsku zonu u Kantonu Sarajevo, a posebno dio koji se nalazi oko Rajlovačke ceste. Mi smo rekonstrukcijom Rajlovačke ceste i kroz kontakte sa privrednicima sa ovog područja općine Novi Grad, omogućivši im lakše izdavanje dozvola, radili na poboljšanju poslovnog ambijenta", izjavio je Efendić.

Kazao je da je strateško opredjeljenje Općine Novi Grad Sarajevo da u budućnosti je da prostor Rajlovca još više bude u funkciji servisnih djelatnosti glavnog grada BiH.

"Ovdje postoji još mnogo prostora za gradnju, a on je u velikoj mjeri planiran za industrijske namjene. Pozivam sve druge investitore iz BiH i inostranstva da iskažu svoj interes za ulaganje u Općinu Novi Grad, jer u Rajlovcu ima mjesta za gradnju i za otvaranje novih radnih mjesta, a mi ćemo kao Općina sa svoje strane rado im u tome pomoći", poručio je Efendić.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije