Radovi na izgradnji igrališta Idrinovac počinju do 10. maja 2014.

23.04.2014. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
Radovi na izgradnji igrališta Idrinovac počinju do 10. maja 2014.

Općina Bosanska Krupa odabrala je najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji igrališta Idrinovac. To praktično znači da će radovi na izgradnji igrališta, ukoliko ne bude žalbi, početi najkasnije do 10. maja, saopćili su iz Općine.

Općina Bosanska Krupa krajem prošlog mjeseca je po drugi put objavila tender za odabir izvođača radova na izgradnji višenamjenskog objekta za mali nogomet, košarku i ostale sportove. Komisija za javne nabavke nakon isteka roka za dostavu ponuda je okončala postupak, tj. odabrala najpovoljnijeg izvođača, a to je firma Dizdarević-merc iz Bosanske Krupe.

To praktično znači da će radovi na izgradnji igrališta, ukoliko ne bude žalbi, početi najkasnije do 10. maja, odnosno da će se malonogometni turnir Ćojluk ove godine ipak igrati na igralištu pored zgrade Opće gimnazije, kako su Krupljani i navikli. Naime, godinama je pomenuti turnir održavan baš na tom mjestu, ali je zbog izgradnje škole premješten na Velike ade.

Sportsko igralište će biti u potpunosti opremljeno. Imat će petsto sjedećenih mjesta, svlačionice, semafor i druge prateće elemente.

Izgradnja igrališta Idrinovac koštat će oko 160 hiljada KM što je Općina Bosanska Krupa obezbijedila iz vlastitog budžeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije