Projekt posvećen bosanskoj tradiciji: Počela gradnja Eko sela Natura

16.07.2013. 12:32 / Izvor: eKapija.ba
Projekt posvećen bosanskoj tradiciji: Počela gradnja Eko sela Natura
OTVORI GALERIJU

Eko selo „Natura“ je veliki projekat čija izgradnja će trajati naredne dvije godine. Ovog puta predstavljamo lokaciju na kojoj će biti veći dio smještajnog kapaciteta izgrađen.

Opal Grupa je u proteklom periodu intenzivno radila na razvoju turizma općine Bihać, infrastrukturno i uslužno, te u suradnji sa institucijama, privatnim firmama i turističkim agencijama i djelatnicima, nastojala promovirati ovdjašnje prirodne ljepote kako bi Bihać aktualizirali kao turističku destinaciju.

Upravo u tom smjeru je i ovaj korak. S obzirom da je Opal Grupa uzela učešće u ovogodišnjoj Una regati koja ima dosta izmjena u odnosu na predhodne (vožnja etapama i kampovi) želimo Vam predstaviti lokaciji u Lohovu gdje će biti smješten Kamp nakon prve etape koja kreće iz Kulen Vakufa. Eko selo "Natura" je veliki projekat čija izgradnja će trajati naredne dvije godine. Ovog puta predstavljamo lokaciju na kojoj će biti veći dio smještajnog kapaciteta izgrađen. Obuhvatat će hotel sa 100 ležajeva, tri bungalova sa po 3 apartman te prateće ugostiteljske sadržaje otvorenog i zatvorenog tipa. Trenutno je u pripremi teren za postavljanje adrenalinskog parka.

Po završetku prve faze posao je dobilo 7 osoba a nakon treće biće otvoreno još 35 novih radnih mjesta. Opal Grupa ponosno predstavlja dio Eko sela a to je "Natura Art" . "Natura Art" je smješten na veoma interesantnom dijelu rijeke Une a svojim sadržajem je posvećen bosanskoj tradici s akcentom na ovaj dio Krajine, a djelo je Bihaćkog umjetnika Ade Zulića.

Perspektiva "Nature Art" je promocija tradicije ali i kroz razne projekte koji su pred nama, stvaranje novih umjetničkih djela raznih profila umjetnika koji će u ovom prelijepom ambijentu moći izraziti svoja umjetnička nadahnuća. Želimo da ovaj dio Eko sela postane nezaobilazna destinacija svim umjetnicima, te njihovim udruženjima kako bi zajedno čuvali tradiciju za buduće generacije, poručuju iz Opal Grupe..

Izvor: VisitBihac

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije