Pri kraju radovi: Uskoro na Ilidži u funkciji nova saobraćajnica

17.04.2014. 14:05 / Izvor: eKapija.ba

U proteklom periodu je asfaltirana pješačka staza, asflatiran je kolovoz u dva sloja (bitonosivi i habajući sloj) kao i urađena i montirana javna rasvjeta u dužini 430 metara.

U toku su završni asfaltni radovi na saobraćajnici Ilidža – Hrasnica, nakon čega bi ovaj dio saobraćanice trebao biti pušten u funkciju, potvrdili su za eKapija.ba u Općini Ilidža.

Kažu kako je u protekloj  godini Općina sa firmom Bosman sklopila ugovor  za izvođenje radova na nastavku izgradnje saobraćajnice Ilidža - Hrasnica, potez u dužini od 560 metara od prve raskrsnice u Sokolović Koloniji u pravcu Hrasnice.

"Vrijednost ugovorenih radova je 1.221.555,17KM. Trajanje ugovora je dvije godine iz razloga otežanog rješavanja imovinsko pravnih poslova", kažu u Općini, naglašavajući kako je sa firmom Testingelektro sklopljen ugovor vrijednosti 89.358,75KM za izgradnju javne rasvjete na ovoj trasi.

U proteklom periodu je asfaltirana pješačka staza, asflatiran je kolovoz u dva sloja (bitonosivi i habajući sloj) kao i urađena i montirana javna rasvjeta u dužini 430 metara. Prema projektu, i ova dionica će imati dvije trake u jednom pravcu, pješačke staze i razdjelni pojas za tramvajsku prugu.

Iz Općine navode kako će na novoj saobraćajnici uz rijeku Željeznicu u Sokolović Koloniji biti urađeno polaganje asfalta na trećoj fazi saobraćajnice čim to budu dozvolili vremenski uslovi, a najkasnije do sredine mjeseca juna.

Treća faza saobraćajnice je dužine 220 metara. Izvođač radova je firma TB Inženjering.

Za nastavka ove saobraćajnice u dužini 240 metara je raspisana javna nabavka i sa ovim radovima će se započeti nakon odabira izvođača i sklapanja ugovora. 

(Foto:Bosman)

E.Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije