Počela izgradnja saobraćajnice na spoju ulice Gradačačka i V transverzale

27.08.2014. 14:06 / Izvor: eKapija.ba

Rekonstrukcija pružnog prelaza između zgrade RTV Doma i Općine Novi Grad Sarajevo, kao i izgradnja saobraćajnice na spoju ulice Gradačačka i V transverzale započinje ove sedmice.

Rekonstrukcija pružnog prelaza između zgrade RTV Doma i Općine Novi Grad Sarajevo, kao i izgradnja saobraćajnice na spoju ulice Gradačačka i V transverzale započinje ove sedmice. Naime, u skladu sa sporazumom koji je Općina Novi Grad Sarajevo potpisala sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo planirana je realizacija ovih saobraćajnih projekata.

"Na području Kantona Sarajevo u toku je izgradnja nekoliko vitalnih saobraćajnica u širem gradskom jezgru. Većina ovih gradilišta neće biti završena u naredna dva mjeseca. Kako bi se izbjeglo dodatno stvaranje gužvi na području grada sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo dogovoreno je da izgradnja kružnog toka u ulici Safeta Zajke i VI transverzale u naselju Buča Potok ne započinje u ovoj godini kako je to ranije bilo planirano.Općina Novi Grad Sarajevo ne odustaje od kružnog toka i početak njegove realizacije planiramo za slijedeću godinu", rekao je Općinski načelnik Semir Efendić dodajući da će izgradnjom saobraćajnice u dužini od 100 metara, kod zgrade Bosmal city centra, stanovnicima Čengić Vile i Otoke omogućiti kraći i lakši pristup ulici Azize Šačirbegović.

Na osnovu potpisanog sporazuma između Općine i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo u toku je i procedura za izbor izvođača radova za rekonstrukciju mosta u Reljevu.

Vrijednost navedenih radova za ove projekte je 500.000 KM. Općina Novi Grad Sarajevo će 50 posto sredstava izdvojiti iz budžeta Općine, dok će 50 posto sredstava obezbjediti  Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije