Održana javna rasprava o Regulacionom planu Hadžići

16.01.2014. 08:16 / Izvor: eKapija.ba
Održana javna rasprava o Regulacionom planu Hadžići

Odluku o pristupanju izrade Regulacionog plana donijelo je Općinsko vijeće, na sjednici održanoj 16.09.2009. godine, a nosilac izrade Nacrta je bio Zavod za planiranje razvoja KS.

U prostorijama matičnog ureda Općine Hadžići danas je održana javna rasprava o Nacrtu Regulacionog plana "Hadžići". Odluku o pristupanju izrade Regulacionog plana donijelo je Općinsko vijeće, na sjednici održanoj 16.09.2009. godine, a nosilac izrade Nacrta je bio Zavod za planiranje razvoja KS.

Cilj izrade Plana je urbano uređenje centralne zone Hadžići, preispitivanja postojećeg stanja (u pogledu rješenja zahtjeva i usklađivanja potreba vlasnika zemljišta) i prostornih mogućnosti za opremanje zone nedostajućim sadržajima u skladu sa usvojenim konceptom urbanog sistema - nivoa rejonskog centra, infrastrukturnim sistemima i saobraćajnim povezivanjem na način da se, kako na lokalnom tako i na općinskom nivou, omogući stanovništvu kvalitetniji način života.

Pojašnjenja prisutnim građanima i odogovore na postavljena pitanja dali su Mirsada Džiho ispred Zavoda za planiranje razvoja KS i Irhana Izmirlić ispred Općine Hadžići.

Građani su primjedbe, prijedloge i sugestije dostavili u pismenoj formi, a krajnji rok za podnošenje dodatnih prijedloga je 25. januar 2014. godine. Po jedan primjerak ovjerenog elaborata nalazi se na stalnom javnom uvidu i čuva se u službi dokumentacije Općine Hadžići i u Zavodu za planiranje razvoja Kantona. Svi zainteresovani ovaj dokument mogu dobiti na uvid u Službi za prostorno uređenje,urbanizam i građenje Općine Hadžići.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije