Novi most u Zalužanima probno pušten u saobraćaj

28.07.2014. 13:20 / Izvor: SRNA
Novi most u Zalužanima probno pušten u saobraćaj

Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u Zalužanima kod Banjaluke danas je probno pušten u saobraćaj, potvrdili su iz preduzeća Putevi Republike Srpske.

Novoizgrađeni most preko rijeke Dragočajke u Zalužanima kod Banjaluke danas je probno pušten u saobraćaj, potvrđeno je Srni u preduzeću "Putevi Republike Srpske".

"Novi most od danas je probno pušten u saobraćaj, dok se ne obavi tehnički prijem i ne dobije upotrebna dozvola", rekla je Srni portparol "Puteva Republike Srpske" Natalija Kostrešević.

Novi most ima dvije saobraćajne trake po tri metra širine, pješačke staze sa obje strane od po jedan metar, a ukupna širina novog mosta iznosi devet metara.

Konstrukcija je izgrađena od sedam betonskih glavnih nosača osovinskog raspona 20,2 metra, a vrijednost izvedenih radova iznosi 550.000 KM.

Investitor radova na mostu u Zalužanima je preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Kostreševićeva je podsjetila da su zbog vanredne situacije u Srpskoj izazvanog poplavama radovi na izgradnji novog mosta na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice bili u potpunosti obustavljeni.

"Po prestanku vanredne situacije, izvođač je intenzivirao radove i uspio da nadoknadi vrijeme koje nisu radili zbog vanredne situacije", istakla je Kostreševićeva.

U banjalučkoj gradskoj upravi ističu da se javni prevoz putnika na gradskoj liniji 13 A Centar - Zalužani, te na prigradskim linijama Zalužani – Kuljani i Zalužani – Barlovci od danas odvija prema registrovanim redovima vožnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije