Nema kupaca "Bosnaploda" ni nakon pete licitacije

30.01.2015. 07:53 / Izvor: SRNA
Nema kupaca 'Bosnaploda' ni nakon pete licitacije

Početna cijena preduzeća u cjelini iznosi osam miliona KM. Kupac osim građevinskog zemljišta dobija fabričke i poslovne objekte sa prerađivačkom i rashladnom opremom, kao i zasade višnje i jabuke na 127 hektara.

Brčanska Fabrika za preradu voća "Bosnaplod" u stečaju ni danas nije prodata, jer se na zakazanoj licitaciji nije pojavio nijedan zainteresovani kupac, potvrdio je stečajni upravnik ovog preduzeća Stojan Jović.

Podsjećajući da je početna cijena preduzeća u cjelini osam miliona KM, Jović je rekao da ima zainteresovanih kupaca, ali da oni vjerovatno imaju svoje razloge zašto se nisu danas pojavili.

"Ako uzmemo činjenicu da je samo građevinsko zemljište veličine 5,3 hektara na kojem se nalazi Fabrika procijenjeno na 10,6 miliona KM, a da kupac osim njega dobija fabričke i poslovne objekte sa prerađivačkom i rashladnom opremom, kao i zasade višnje i jabuke na 127 hektara na zakupljeni rok od osam godina, onda to sve govori", rekao je Jović novinarima.

On je najavio da će do 15. februara ponovo zasjedati odbor povjerilaca, na kojem će ovaj organ i stečajni sudija biti upoznati o postupku koji je proveden oko ovog, petog po redu, javnog nadmetanja.

Prema Jovićevim riječima, na tom sastanku biće utvrđeni i novi uslovi za naredni krug javne prodaje "Bosnaploda" u stečaju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije