Na Ilidži će se graditi najzeleniji arhitektonski dragulj od 15 milona KM

02.09.2013. 11:56 / Izvor: eKapija.ba
Na Ilidži će se graditi najzeleniji arhitektonski dragulj od 15 milona KM
OTVORI GALERIJU

Radi o stambeno - poslovnom objektu od 11.500 metara kvadratnih, a koji će biti urađeni po najvišim građevinskim i arhitektonskim standardima. Za izgradnju kompleksa investitor će koristiti najbolje materijale dostupne na svjetskom tržištu.

Jedna od najatraktivnijih općina i lokacija za gradnju ne samo u Sarajevu, već i u regionu je općina Ilidža koja je u posljednje vrijeme doživjela pravi turistički bum. Imajući u vidu veliki priliv turista, kako iz cijele Evrope, a sa posebnim akcentom na turiste iz arapskih zemalja i Turske, u kompaniji Panamera shvatili su da su zahtjevi za smještajem već prevazišli kapacitete same općine, te su se odlučili investirati u zgradu koja će biti novi arhitektonski dragulj najzelenije sarajevske općine.

Elvedin Mahmutović, direktor Panamere u razgovoru sa eKapija.ba kaže kako se radi o stambeno - poslovnom objektu od 11.500 metara kvadratnih, a koji će biti  urađeni po najvišim građevinskim i arhitektonskim standardima.

Kompleks će se graditi u neposrednoj blizini stare zgrade Općina Ilidža, odnosno između stare zgrade Općine i hotelskog kompleksa Ilidža.

 "Ova zgrada će biti za ljude koji znaju prepoznati kvalitet i koji za sebe i svoje porodice zahtjevaju isključivo najbolje", kaže Mahmutović, ističući kako već imaju veliki broj zainteresovanih kupaca, kako iz BiH, tako i inostranstva, koji su vidjeli idejno rješenje i koji žele da unaprijed rezervišu svoje mjesto u ovom kompleksu.

Priča nam kako su dobili poziv i od njihovih partnera iz Kuvajta da posjete njihov veliki sajam nekretnina kako bi mogli prezentirati svoj projekat i arapskim kupcima, a koji važe za najzahtjevnije kupce nekretnina na svijetu.

Ističe, kako su u Panameri trenutno u fazi završne pripreme, vezane za potrebnu dokumentaciju, koja je neophodna za gradnju, koja bi prema planu trebala da krene do kraja ove godine.

"Planiranim tempom gradnje završetak projekta očekujemo do kraja naredne godine, kada će biti i svečano otvaranje zgrade i uručenje ključeva vlasnicima."

S obzirom da će se raditi isklučivo sa najboljim materijalima dostupnim na svjetskom tržištu, a ne domaćem, očekivanja managmenta Panamere su da će krajnja cijena investicije biti nešto veća od 15 000 000 KM.

Inače, javni konkurs za dodjelu gradskog građevinskog zemljišta na ovom lokalitetu Općina Ilidža je raspisala sredinom prošlog mjeseca, a Panamera je kako su nam potvrdili u Općini pobijedila na tenderu kao najpovoljniji ponuđač.

Kompanija o čijim projektima će se pričati

Panamera je relativno nova kompanija u Bosni i Hercegovini i već je postigla zavidne poslovne uspjehe. Kažu kako neće stati na ovom projektu. Nastavit će se razvijati i dalje.

"Neki kratkoročni planovi već postoje, a o onim našim dugoročnim planovima, a koje za sada ne želimo iznositi će se tek pričat, ne samo u Bosni i Hercegovini", naglašava prvi čovjek Panamere.

E. Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije