Kotor Varoš: Usvojen projekat realizacije reciklažnog dvorišta

23.07.2014. 15:11 / Izvor: eKapija.ba
Kotor Varoš: Usvojen projekat realizacije reciklažnog dvorišta

Odbornici skupštine opštine Kotor Varoš su na današnjoj 16. redovnoj sjednici jednoglasno usvojili prijedlog odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu i proširenju obuhvata Odluke o donošenju regulacionog plana kompleksa naselja Ripište „Bare“ Kotor Varoš.

Odbornici skupštine opštine Kotor Varoš su na jučerašnjoj 16. redovnoj sjednici jednoglasno usvojili prijedlog odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu i proširenju obuhvata Odluke o donošenju regulacionog plana kompleksa naselja Ripište "Bare" Kotor Varoš.

Izvještaj o radu načelnika opštine i Službe Civilne zaštite za proteklu godinu je takođe usvojen jednoglasno, sa naglaskom da je povećana zaposlenost na području opštine za 6,6 odsto i da je realizovan niz projekata u saradnji sa Vladom RS i UNDP-om.

Najznačajnija investicija u ovoj godini biće početak izgradnje Reciklažnog dvorišta. Riječ je o pilot projektu u BiH, a opština Kotor Varoš je jedna od dvije opštine u kojoj će taj projekat biti realizovan. Po riječima načelnika opštine Dalibora Vučanovića ovaj projekat bi trebao podići svijest građana o čistijoj okolini i poboljšanju komunalnog reda.

"Glavni finansijer je UNDP, zatim Fond za zaštitu životne sredine i Komunalno preduzeće "Bobas", dok će opština obezbijediti logistiku i lokaciju, kao i prateću dokumentaciju", rekao je Vučanović.

Odbornici su jednoglasno usvojili i informacije o sprovođenju komunalnog reda, stanju u oblasti prevoza putnika sa određenim prijedlozima na području opštine za prošlu godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije