Grad Trebinje prodaje zemljište za izgradnju hipermarketa

15.08.2014. 09:39 / Izvor: eKapija.ba
Grad Trebinje prodaje zemljište za izgradnju hipermarketa

Radi se o zemlištu u ulici Vuka Karadžića broj 2, tačnije u Zasad polju i koje je izmjenom dijela Regulacionog plana "Zasad polje“, namijenjeno za izgradnju hipermarketa.

Grad Trebinje je raspisao oglas o prodaji građevinskog zemljišta u državnoj svojini na području grada Trebinja.

Radi se o zemlištu u ulici Vuka Karadžića broj 2, tačnije u Zasad polju i koje je izmjenom dijela Regulacionog plana "Zasad polje“, namijenjeno za izgradnju hipermarketa, saznaje eKapija.ba.

Građevinska parcela je površine 21.186 m2 i sastoji se od dvije katastarske čestice u starom operatu. Prva opisana kao Bajrak, oranica, površine 18.611 m2 i druga opisana kao okruta, oranica, površine 2.575 m2, vlasništvo grad Trebinje, pravo raspolaganja sa 1/1.

Početna prodajna cijena građevinskog zemljišta iznosi 60,00 KM/m2, a prodaja građevinskog zemljišta u državnoj svojini će se izvršiti usmenim javnim nadmetanjem (licitacijom).

Za učešće u postupku licitacije učesnik je dužan uplatiti iznos od 10% od početne prodajne cijene (21.186 m2 x 60,00 KM/m2).

Sa učesnikom usmenog javnog nadmetanja koji ponudi najveću cijenu zaključiće se kupoprodajni ugovor, u roku od 15 dana od dana održanog usmenog javnog nadmetanja, a u iznos kupoprodajne cijene će se uračunati uplaćena kaucija.

Javno nadmetanje za prodaju građevinskog zemljišta u državnoj svojini će se održati dana 29.8.2014. godine u 9 časova na licu mjesta.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije