Finaliziraju se radovi na izgradnji Stupske petlje

23.09.2014. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Finaliziraju se radovi na izgradnji Stupske petlje
OTVORI GALERIJU

Punom parom radnici Euro-Asfalta i ŽGP-a rade na izgradnji Stupske petlje. Dobar dio radova je već završen, a od sutra građani neće više morati ulicu prelaziti preko privremeno montirane pasarele.

Punom parom radnici Euro-Asfalta i ŽGP-a rade na izgradnji Stupske petlje. Dobar dio radova je već završen, a od sutra građani neće više morati ulicu prelaziti preko privremeno montirane pasarele, potvrdila je za eKapija.ba Alma Zilić iz Direkcije za puteve KS.

"U večernjim satima izvođač radova počet će sa uklanjanjem privremeno postavljene pasarele, dok će tokom sutrašnjeg dana u funkciji biti pothodnik ispod glavne gradske magistrale", pojasnila je Zilić.

Elevator zbog mogućih oštećenja tokom izvođenja radova još uvijek neće biti u funkciji.

Zilić pojašnjava, kako se trenutno radi rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice, završena je jedna strana XII transverzale i  radi se rekonstrukcija drugog dijela XII transverzale.

"Kompletirana je rampa B i C. Očekujemo da vremenske prilike budu povoljnije, kako bismo mogli završiti asfalterske radove na rampi D, habajući sloj i uklopanje dijela trase XII transverzale. Za glavnu gradsku saobraćajnicu imamo plan koji smo zacrtali i nadamo završetku u planiranom roku", pojasnila je Zilić, dodaje kako bi  i ostali radovi na XII transverzali trebali biti završeni do polovine oktobra, odnosno glavnoj gradskoj saobraćajnici, rampi B, C , D sa pratećim objektima.

Ističe, kako se intenzivno radi i na izgradnji rampe A koja ide preko Dalasa, gdje je jedan dio oko terminala već izgrađen, radi se potputnjak i jedan veliki objekat koji povezuje lokalne saobraćajnice.

Do sredine oktobra bi trebale biti završene lokalne saobraćajnice, odnosno servisna saobraćajnica kod Heco pijace i saobraćajnica u naselju Stup. Radi se intezivno i neki idealan plan je kako kaže, da se u oktobru sve završi. Međutim kako se ulazi u građevinsku sezonu kada vrijeme nije pogodno za izvođenje određenih građevinskig radova u Direkciji sa sigurnošću nisu mogli potvrditi da li će svi radovi biti i završeni u oktobru.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije