Edmond Offermann potpisao Pismo namjere podršci obnove Trebevićke žičare

23.04.2014. 09:26 / Izvor: eKapija.ba
Edmond Offermann potpisao Pismo namjere podršci obnove Trebevićke žičare

Izražavajući zadovoljstvo do sada poduzetim aktivnostima Grada Sarajeva na projektu Trebevićke žičare, Offerman je tokom sastanka potpisao Pismo namjere podršci obnove Trebevićke žičare.

Gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić održao je jučer sastanak sa švicarskom delegacijom, predvođenom ambasadorom Švicarske Nj.E. Andre Schallerom i Edmondom Offermannom, inicijatorom donacije žičare Sarajevu iz švicarskog zimskog centra Grachen.

Izražavajući zadovoljstvo do sada poduzetim aktivnostima Grada Sarajeva na projektu Trebevićke žičare, Offerman je tokom sastanka potpisao Pismo namjere podršci obnove Trebevićke žičare, s dogovorom da se u julu ove godine potpiše i memorandum o saradnji.

Gradonačelnik Komšić upoznao je Offermanna o napretku radova na Trebevićkoj žičari.

"'Zadovoljni smo sa onim što je do sada urađeno. Riješili smo pravno-formalne odnose, potpisali sporazum sa Kantonalnom vladom, kojim je vlasništvo nad žičarom predato Gradu, a što do sada nije bio slučaj. Također, dobili smo i urbanističku saglasnost od Općine Stari Grad, koja već radi na procesu ekspropriacije zemljišta na kojem će se nalaziti novi stubovi žičare. Ovakvom dinamikom, nadamo se da će prvi stub biti postavljen u maju, kako smo i dogovorili'', kazao je Komšić.

Nj.E. Schaller zahvalio se gospodinu Offermanu na njegovoj donaciji, koja će pomoći obnovu ovog važnog simbola za građane Sarajeva, te izrazio zadovoljstvo do sada urađenim poslom od strane administracije Grada Sarajeva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije