Courtyard by Marriott Sarajevo biće orijentiran prema poslovnim klijentima

29.05.2015. 11:35 / Izvor: eKapija.ba
Courtyard by Marriott Sarajevo biće orijentiran prema poslovnim klijentima

Za razliku od Residence Inn by Marriott koji je koncipiran za duži boravak gostiju, Courtyard je više orijentiran prema gostima koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe.

Najveći svjetski hotelski brend, Marriott, koji je ujedno i prvi međunarodni hotelski brend prisutan na bosanskohercegovačkom tržištu, nakon otvaranja sarajevskog Residence Inn by Marriott u novembru prošle godine, najavio je otvaranje i svog drugog hotela u centru Sarajeva. Courtyard by Marriott bit će otvoren u Sarajevu početkom jula ove godine.

Sa najvećim globalnim sistemom soba koje Courtyard ima u Marriottovom portfoliju, ovaj brand u Sarajevu raspolagat će sa 130 soba i dva apartmana. Hotel će nuditi sve potrebne sadržaje za komforan boravak klijenata koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe i bit će smješten na Skenderiji, atraktivnoj lokaciji za boravak hotelskih gostiju s obzirom na blizinu diplomatsko-konzularnih predstavništava te administrativnih i kulturnih institucija.

Vanjski dio hotela napravljen je od stakla, a najveći dio sredstava bit će utrošen na uređenje enterijera prilikom čega će se poštovati strogi standardi hotelskog branda Marriott. U fazi projektovanja i izgradnje hotela uloženi su značajni napori na razvoj inovativnih rješenja sa ciljem postizanja što veće energetske efikasnosti, istovremeno smanjujući eksploataciju energenata kao i stopu zagađenja okoliša.

Investitor hotela je kompanija LAKE d.o.o, dok je upravljanje hotelom povjereno kompaniji Interstate Hotels i Resorts. Scott Brownrigg, međunarodna kompanija iz Londona i dobitnik mnogobrojnih nagrada, zadužena je za arhitektonski dio i dizajn enterijera, dok lokalne kompanije implementiraju različite faze projekta.

Za razliku od Residence Inn by Marriott koji je koncipiran za duži boravak gostiju, Courtyard je više orijentiran prema gostima koji Sarajevo posjećuju u poslovne svrhe. Za razliku od Residence Inn-a koji nudi samo doručak i noćenje, Courtyard će nuditi uslugu na bazi punog pansiona sa restoranom, bar lobby kafeom, terasom na krovu i cateringom za vanjska događanja. Prema riječima menadžmenta hotela Marriott, poslovna filozofija ovog branda između ostalog  se bazira na zapošljavanju visoko profesionalnog kadra koji ima dobru reputaciju kako bi klijentima ponudili vrhunsko hotelsko iskustvo.  

Sarajevski Courtyard by Marriott sa sobom donosi i Marriott globalnu filozofiju «Spirit to serve» koja će biti primijenjena i na lokalnom nivou. Ova filozofija predstavlja osnovni element njihovog poslovanja, a čiji je cilj pružiti prvoklasnu uslugu gostima hotela te služiti zajednici u kojoj posluje. Upravo ovo načelo poslovanja je temelj društvene odgovornosti kompanije koja se ogleda u unaprjeđenju životne zajednice, otvaranja novih radnih mjesta i zaštiti okoliša.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije