Bazen Šeher pretvaraju u banju

30.07.2013. 08:47 / Izvor: Glas Srpske
Bazen Šeher pretvaraju u banju

Planirano je da "Šeher" bude jedno od modernijih banjskih lječilišta u okruženju, a trenutno se čekaju sredstva EIB-a za za kupovinu nekretnina, adaptaciju, renoviranje, te nabavku opreme.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" trebalo bi da kupi Banjsko-rekreativni centar "Šeher" i da ga osposobi za banjsko liječenje, potvrđeno je u ovom zavodu.

Pomenuti objekat prije više od godinu zaplijenila je Balkan investment banka od tadašnjeg vlasnika bazena Yemila Kobilja jer nije plaćao kredit. Centar je bio ponuđen na prodaju, a njegova vrijednost procijenjena je na oko devet miliona KM.

Vlada RS je ove godine dala saglasnost za prenos ugovora o koncesiji za eksploataciju termomineralne vode sa BRC "Šeher" na Zavod "Dr Miroslav Zotović".

U Zavodu su rekli da trenutno čekaju da im Evropska investiciona banka odobri sredstva za kupovinu nekretnina, adaptaciju, renoviranje, te nabavku opreme za budući banjski centar.

Planirano je da "Šeher" bude jedno od modernijih banjskih lječilišta u okruženju. Ono što je sigurno i najbitnije, jeste da će građani dobiti novo lječilište, čime će biti smanjena lista čekanja pacijenata na banjsko liječenje u Slatini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije