Asfaltirana Rajlovačka cesta u Sarajevu

25.11.2014. 09:13 / Izvor: eKapija.ba

Pri kraju su radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta od pružnog prijelaza, odnosno spoja s auto-putem M17 do firme Robot komerc u Rajlovcu.

Pri kraju su radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u ulici Rajlovačka cesta od pružnog prijelaza, odnosno spoja s auto-putem M17 do firme Robot komerc u Rajlovcu.

Na ovoj dionici puta urađeno je izmještanje podzemnih instalacija, a potom i asfaltiranje kolovozne konstrukcije u dužini od oko 500 metara, čime je omogućena bolja saobraćajna komunikacija u ovom dijelu općine Novi Grad i Sarajeva. Preostalo je još da se završe radovi na obradi pješačkih staza – trotoara.

Projekt, koji se realizira u cilju poboljšanja infrastrukture u industrijskoj zoni Rajlovac, gdje je smješteno 60-tak firmi, finansira preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, na inicijativu Općine Novi Grad.

Saobraćajnica, koja je dugo vremena bila u lošem stanju, u značajnoj mjeri je korištena tokom izgradnje Sarajevske zaobilaznice. Zbog toga je Općina Novi Grad tražila od Cesta Federacije BiH da uradi rekonstrukciju ove saobraćajnice, kako bi se omogućila bolja saobraćajna komunikacija u općini Novi Grad.

Riječ je o prometnoj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za poslovnu zonu Rajlovac, općinu Novi Grad i Sarajevo, kojom svakodnevno prođe veliki broj automobila i kamiona koji vrše dostavu robe. U narednom periodu planiran je nastavak rekonstrukcije ove saobraćajnice do mosta preko rijeke Bosne u Reljevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije