Europska investicijska banka Hrvatskoj odobrila 300 milijuna eura

31.03.2015. 14:19 / Izvor: poslovniplus.com
Europska investicijska banka Hrvatskoj odobrila 300 milijuna eura

Europska investicijska banka odobrila je prvu tranšu kredita u iznosu od 300 milijuna eura, od ukupno 600 milijuna, za sufinanciranje prioritetnih projekata koji primaju potporu iz EU fondova u razdoblju od 2014. do 2020.

Europska investicijska banka odobrila je prvu tranšu u iznosu od 300 milijuna eura, od ukupno 600 milijuna, za sufinanciranje prioritetnih projekata koji primaju potrporu iz EU fondova u razdoblju od 2014. do 2020. godine…

Kredit Europske investicijske banke pokriti će nacionalne doprinose sufinanciranju u skladu sa Sporazumom o partnerstvu i Operativnim programom “Konkurentnost i kohezia”, priopćili su iz EIB-a.

Projekti koji će sobiti potporu su iz područja transporta, energetike, zaštite okoliša, zdravlja, istraživanja i razvoja, infrastrukture, informacijskih tehnologija, zbrinjavanja otpada itd.

“Kreditom EIB-a sufinancirat će se prioritetni projekti čija vrijednost se procjenjuje na 8,1 milijardu eura, koji će pomoći poboljšanju kvalitete života hrvatskih građana. Sredstva koja je odobrio EIB olakšat će apsorpciju EU fondova što će doprinijeti rastu gospodarstva, jačanju konkurentnosti i povećanju broja radnih mjesta”, izjavio je Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a.

Europska investicijska banka, od početka svoje aktivnosti u Hrvatskoj 2001. godine, financirala je projekte u ukupnom iznosu od 4,5 milijardi eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital