Budžet grada Bihaća za 2015. iznosi oko 28,7 miliona KM

30.12.2014. 08:04 / Izvor: eKapija.ba
Budžet grada Bihaća za 2015. iznosi oko 28,7 miliona KM

Gradsko vijeće Bihać jučer je jednoglasno usvojilo prijedlog budžeta Grada za 2015. godinu u iznosu više od 28,7 miliona KM, te prijedlog odluke o njegovom izvršenju.

Gradsko vijeće Bihać jučer  je jednoglasno usvojilo prijedlog budžeta Grada za 2015. godinu u iznosu više od 28,7 miliona KM, te prijedlog odluke o njegovom izvršenju.

Zbog objektivnih razloga, teške ekonomske situacije u cijeloj zemlji, kako je rečeno, budžet je manji u odnosu na prošlu godinu za gotovo deset miliona konvertibilnih maraka. Pored razvojnog, ima i socijalni karakter, istaknuto je. Predsjedavajući Gradskog vijeća Roman Jurić nije krio zadovoljstvo što je Bihać, kako je kazao, jedan od rijetkih gradova u BiH koji je usvojio budžet, dok su u brojnim općinama i gradovima usvojene tek odluke o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca naredne godine.

Vijeće je jučer usvojilo i prijedloge odluka o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu izgradnje elektro-energetskog objekta niskonaponske mreže "Ripač II", te o izmjenama i dopunama programa obavljanja djelatnosti zajedničke komunalne potrošnje gradskog Zavoda za prostorno uređenje za ovu godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital