Radionica: Zelene površine kao važan resurs za razvoj turizam

23.06.2014. 10:21 / Izvor: eKapija.ba
Radionica: Zelene površine kao važan resurs za razvoj turizam

Projekat "Zeleni otoci" je rezultat uspješnog partnerstva između Općine Bosanska Krupa, Centra za promociju lokalnog razvoja PLOD Centar i Općine Bihać, finaciran sredstvima EU u okviru IPA Programa.

U okviru projekta "Zeleni otoci" 23. i 24. juna u Bosanskoj Krupi se održava radionica "Zelene površine kao važan resurs za razvoj turizam".

Projekat “Zeleni otoci” je rezultat uspješnog partnerstva između Općine Bosanska Krupa,  Centra za promociju lokalnog razvoja PLOD Centar i Općine Bihać, finaciran sredstvima EU u okviru IPA Programa za prekograničnu suradnju Hrvatska–Bosna i Hercegovina 2007. -2013. koji je potpisan ovih dana.

Vrijednost projekta sa BiH strane je 207,035,47EUR, a implementirati će se u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije.

Projektom su predviđeni radovi kojima će se revitalizirati gradski parkovi i zelene površine i to park Male Ade u Općini Bosanska Krupa i Gradski park u Općini Bihać.

Cilj projekta je očuvati, revitalizirati i promicati odabrane urbane zelene površine na području općine Bosanska Krupa, općine Bihać i Zadarske županije i grada Zadra, te zajedničkim aktivnostima doprinijeti očuvanju i zaštiti prirode.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave