Stambolić d.o.o. Sarajevo: Spremni za sve građevinske radove

19.12.2014. 15:20 / Izvor: eKapija.ba
Stambolić d.o.o. Sarajevo: Spremni za sve građevinske radove
OTVORI GALERIJU

Za firmu Stambolić d.o.o. ne postoje veliki i mali poslovi, svi su podjednako važni i svaki nastoje da obave što kvalitetnije i u dogovorenom roku.

Firma STAMBOLIĆ D.O.O. sa sjedištem u Sarajevu posjeduje dugogodišnje iskustvo i nudi kompletna rješenja za sve vrste usluga koje pružaju. Za firmu ne postoje veliki i mali poslovi, svi su podjednako važni i svaki nastoje da obave što kvalitetnije i u dogovorenom roku. Za obavljanje svih poslova posjeduju potrebna ovlaštenja i stručan kadar koji svojim znanjem i iskustvom garantuje kvalitet izvedenih radova. Posjeduju mehanizaciju i vozila koji im omogućavaju obavljanje svih vrsta iskopa, rušenja, transporta, planiranja i valjanja terena.

Opis usluga koje pružaju:

Skidanje humusa

Ispod svake građevine skida se humusni sloj zemlje. Preporučljiva dubina skidanja humusa ja cca 30cm što zavisi o strukturi tla gdje se humus skida. Skinuti sloj humusa deponuje se najcešće na samom gradilištu ukoliko to dozvoljava projekt i veličina zemljišta. Deponovanu zemlju kasnije koristimo za završno uredjenje.

Iskop temeljnih traka

Iskop temeljnih traka moze bit na površini ili u građevinskoj jami.

Iskop građevinskih jama

Iskop građevinskih jama radi se na dva načina. Široki iskop gdje je stepen kosine velik, preporučuje se se da odnos dubine kopanja i širine otkopa bude 2/1. Druga vrsta iskopa je iskop s zaštitom gradevinske jame, betonskim šipovima, čeličnim talpama ili betonskim zidovima. Takav iskop radi se na skučenim parcelama ili na radilištima gdje bi uslijed kopanja građevinske jame moglo doći do urušavanja susjednih objekata. Takav iskop višestruko je skuplji, zbog čega ga investitori često izbjegavaju.

Iskop kanala za sve vrste instalacija raznih širina i dubina

Iskop kanala djeluje kao najjednostavniji od dosad prikazanih iskopa, ali nije tako. Prilikom iskopa kanala treba posebnu pažnju obratiti projektu dosad položene infrastrukture jer u protivnom može doći do velikih materijalnih šteta.

Raskrčivanje parcela

Stambolić d.o.o. vrši sjeću stabala i niskog rastinja te mašinsko vađene panjeva korjena niskog rastinja odvoz istog na deponiju, mašinsko nivelisanje terena.

Rušenje objekata

Rušenja zavisno o mjestu izvođenja najčešće se izvode mašinskim putem, osim u slučajevima kada sama visina objekta ugrožava druge objekte il opću sigurnost. Samo rušenje izvodi se bagerima rovokopačima koji na sebi imaju odgovarajuću opremu, tipa makaze za rušenje, hidraulični čekić, a nekad ukoliko se radi o dotrajalom objektu rušenje se može izvesti utovarnom korpom.

Razbijanje betona

Firma vrši sve usluge mašinskog razbijanja betona raznih oblika i dimenzija te kamena i kamenih ostataka.

Vanjska uređenja dvorišta

Pod pojmom vanjska uređenja podrazumjeva se, ugradnja ivičnjaka i betonske galanterije, asfalta, nasipanjem humusa te pripremom podloge za iste sa polaganjem potrebne infrastrukture kao što su odvodi za oborinske vode i električne instalacije za osvjetljenja i sl.

Nasipanje terena sa svim vrstama nasipnog materijala

Usluga pripreme terena te nasipanje raznim materijalima po potrebi: sve vrste drenažnih materijala(frakcija), razni granulati kamenih nabačaja, seperisani tamponi, zamljani nasipi i sve ostalo.

Transport rasutih materijala

Transport svih vrsta materijala: zemlja, frakcije, betonske ruševine vršimo kamionima kiperima sa 2, 3, 4 osovine, sve po potrebi investitora.

Transport građevinskih mašina

Usluge transporta građevinskih mašina do 22 tone i građevinskih konstrukcija do 10 m dužine niskonosećom prikolicom.

Čišćenje snijega u zimskom periodu

Usluge čišćenja snijega parking prostora, benzinskih pumpi, poslovnih zona i sl.

Lager nasipnih materijala i humusa za završna uredjenja

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti