Sastanak poslodavaca ZDK u Usori

17.02.2015. 07:43 / Izvor: Fena
Sastanak poslodavaca ZDK u Usori

Upravni odbor Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK održao je radni sastanak u Usori na kojem je raspravljano o uređenju rada svih općinskih organizacija, međusobnoj suradnji i razmjeni iskustava poslodavaca i njihovih organizacija.

Upravni odbor Saveza udruženja/udruga poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) održao je radni sastanak u Usori na kojem je raspravljano o uređenju rada svih općinskih organizacija, međusobnoj suradnji i razmjeni iskustava poslodavaca i njihovih organizacija.

Odmah po formiranju nove vlasti u ZDK-a poslodavci planiraju pokrenuti inicijativu za osnivanje novog sastava Ekonomsko-socijalnog vijeća ovog kantona, u kome će Savez delegirati svoje predstavnike.

Domaćin ovog sastanka bila je novoformirana Udruga poslodavaca Općine Usora, koja je u rekordnom roku formalizirala svoje djelovanje osnivanjem općinske organizacije.

Naredne aktivnosti i inicijative Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK će biti dogovorene na sljedećem sastanku Upravnog odbora koji će se održati u Olovu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti