Prevent BH: Ugrožene nove investicije i radna mjesta

22.01.2015. 09:47 / Izvor: eKapija.ba
Prevent BH: Ugrožene nove investicije i radna mjesta

Nastavno na aktivnosti i dogovore u vezi sa realizacijom kupoprodajnog ugovora između KTK d.d. Visoko i Prevent BH d.o.o. Visoko, Prevent grupacija ovim putem izražava zabrinutost i nezadovoljstvo odnosom nadležnih organa.

Nastavno na aktivnosti i dogovore u vezi sa realizacijom kupoprodajnog ugovora između KTK d.d. Visoko i Prevent BH d.o.o. Visoko, Prevent grupacija oglasila se saopćenjem u kojem izražava zabrinutost i nezadovoljstvo odnosom nadležnih organa i institucija u Visokom prema investitoru.

"Činjenica je da Prevent već sedam mjeseci pokušava ostvariti  pravo na dio imovine u Topuzovom polju, koja mu zakonski pripada prema gore navedenom ugovoru, te je u nekoliko navrata zatražena i podrška nadležnih organa Općine Visoko i svih relevantnih subjekata. S tim u vezi, održano je više zajedničkih sastanaka na kojima su definirani zaključci, koji u konačnici nisu implementirani", navodi se u saopćenju.

Također, dostavljene su brojne akte kojima su pozivali firmu JKP Gradska Groblja na iseljenje, a Prevent je u cilju rješavanja ovog pitanja stavio na raspolaganje vlastita sredstva i resurse.

"Nažalost, zahtjevi i upozorenja Preventa do danas nisu rezultirali potpunim oslobađanjem objekta od strane JKP Gradska Groblja. Pored činjenice, da se ovim direktno ugrožava ugovor o privatizaciji te realizacija planiranih investicija u Visokom, dodatno zabrinjava nedostatak podrške institucija koje bi trebale štititi interese investitora", ističu iz Preventa.

Usljed takvog odnosa Prevent je u nemogućnosti završiti kompletnu rekonstrukciju objekta, te je u ovom momentu onemogućeno zasnivanje radnog odnosa sa 330 radnika i pokretanje novih projekata u Visokom, saopćeno je iz ove grupacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti