Nakon 23 godine avion na liniji Beograd - Zagreb

11.12.2014. 15:07 / Izvor: SRNA
Nakon 23 godine avion na liniji Beograd - Zagreb

"Air Serbia" će na relaciji Beograd - Zagreb imati dva leta dnevno. Novi letovi omogućiće dvosmjernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Evrope i značajnih globalnih destinacija.

Srbijanska nacionalna aviokompanija "Air Serbia" uspostaviće sutra let na relaciji Beograd - Zagreb, čime će ta vazdušna linija biće obnovljena nakon 23 godine.

"Air Serbia" će na relaciji Beograd - Zagreb imati dva leta dnevno.

Generalni direktor "Air Serbia" Dane Kondić kaže da je uspostavljanje linije za Zagreb značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija srpske nacionalne aviokompanije koja ubrzano raste.

"Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima između dve prestonice i omogućiće značajnu uštedu vremena u poređenju sa putovanjima vozom ili kolima", kaže Kondić.

On je dodao da će novi letovi omogućiti dvosmjernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Evrope i značajnih globalnih destinacija.

Novi letovi će ponuditi klijentima preko beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" odličnu povezanost sa destinacijama na Balkanu - Skoplje, Tirana, Sofija, Bukurešt, Tivat, Podgorica i Sarajeva i mnogim destinacijama širom mreže "Air Serbije", kao što su Atina, Abu Dabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka.

Prvi let na liniji Beograd - Zagreb obavio je "Aeroput", prethodnik Jugoslovenskog aerotransporta (JAT) u februaru 1928. godine.

JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti