Istočno Novo Sarajevo prešlo u kategoriju razvijenih opština

10.11.2014. 17:07 / Izvor: eKapija.ba
Istočno Novo Sarajevo prešlo u kategoriju razvijenih opština

Oslukom Vlade Opština istočno Novo Sarajevo prešla je iz kategorije srednje razvijenih opština u kategoriju razvijenih opština u Republici Srpskoj.

Vlada Republike Srpske na sjednici održanoj prošle sedmice donijela je novu odluku o stepenu razvijenosti opština u Republici Srpskoj za 2015. godinu. Ovom odlukom opština Istočno Novo Sarajevo je prešla iz kategorije srednje razvijenih opština u kategoriju razvijenih opština u Republici Srpskoj.

Kriterijumi za ocjenu razvijenosti su ostvareni izvorni prihodi budžeta opštine po stanovniku i ukupni prihod na nivou opštine, gustina naseljenosti, broj ljekara na 1.000 stanovnika, broj telefonskih priključaka, ukupna dužina magistralne, regionalne i lokalne putne mreže, broj korisnika javnih vodovoda, broj nezaposlenih i broj đaka, navode iz ove Opštine. 

Pored ove opštine još je jedino opština Petrovac prešla u višu kategoriju, i to iz kategorije izrazito nerazvijene u nerazvijenu, dok su Doboj i Šamac prešli u niže kategorije. Načelnik opštine Ljubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo novom kategorizacijom i obećao da će opštinska uprava nastaviti sa radom na unapređenju uslova života svih stanovnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

''Nova kategorizacija je značajno priznanje za sve ljude koji su doprinjeli razvoju opštine u proteklom periodu, ali smatram da je u vremenu koje je ispred nas potrebno uložiti dodatne napore kako bismo nastavili uspješan trend razvoja naše opštine", rekao je načelnik Ćosić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti