Danas o privremenom finansiranju za prvo tromjesečje

18.12.2014. 08:22 / Izvor: eKapija.ba
Danas o privremenom finansiranju za prvo tromjesečje

Savjet ministara BiH razmatraće danas Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH za period januar - mart 2015. godine.

Savjet ministara BiH razmatraće danas Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH za period januar - mart 2015. godine.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će na dnevnom redu biti i Prijedlog odluke o pripremnim aktivnostima za predsjedavanje BiH Savjetom Evrope u periodu maj - novembar 2015. godine.

Pred ministrima će biti i Prijedlog odluke o utvrđivanju Carinske tarife za 2015. godinu i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2015. godine.

Na dnevnom redu su i dopuna informacije o aktivnostima na izradi Nacionalnog programa ekonomskih reformi BiH za 2015. godinu i Prijedlog pravilnika o postupku dodjele ugovora u području odbrane i bezbjednosti, čiji je predlagač Agencija za javne nabavke BiH.

Savjet ministara BiH biće obaviješten o ostavci Kemala Huseinovića na funkciju vršioca dužnosti direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

Pred ministrima će biti i Nacrt ugovora između Vlade Hrvatske i Savjeta ministara BiH o pravima i obavezama korištenja voda iz javnih sistema vodosnabdijevanja presječenih državnom granicom, sa Zapisnikom o vođenju pregovora radi sklapanja navedenog ugovora.

Savjet ministara BiH će i na ovoj sjednici razmatrati prijedloge odluka o odobravanju dodatnog zapošljavanja u institucijama i agencijama na nivou BiH i prijedloge odluka o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu za finansiranje pojedinih institucija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti