Bon.ba i eKapija.ba: Dostupan dio finansijskih izvještaja za 2014. godinu

17.03.2015. 07:51 / Izvor: eKapija.ba
Bon.ba i eKapija.ba: Dostupan dio finansijskih izvještaja za 2014. godinu

I ove godine Agencija TEC i Poslovni portal eKapija.ba uložili su maksimalan napor da u što kraćem vremenskom roku svojim korisnicima omoguće dostupnim dio podataka iz finansijskih izvještaja za 2014. godinu.

I ove godine Agencija TEC d.o.o., vlasnik najveće funkcionalne baze podataka privrednih subjekata u BiH www.bon.ba i Poslovni portal eKapija.ba uložili su maksimalan napor da u što kraćem vremenskom roku svojim korisnicima omoguće dostupnim dio podataka iz finansijskih izvještaja za 2014. godinu.

Tako su od danas svim korisnicima bon.ba i eKapija.ba baze dostupni finansijski pokazatelji za 19.121 pravnih lica registrovanih kao d.o.o. i d.d./a.d. na prostoru Federacije BiH, putem kojih ćete imati uvid u pokazatelje aktivnosti, profitabilnosti, solventnosti, likvidnosti, te pokazateljima vezanim za zaposlene.

Konkretno, na uvidu su podaci o broju uposlenih, status transakcijskih računa pravnih lica i samostalnih poduzetnika, broj aktivnih i blokiranih računa, te broj blokiranih dana, zatim finansije koje se odnose na ukupan prihod i sveobuhvatnu dobit.

"Naša osnovna misija jeste korisnicima pružiti tačnu informaciju koja pravi razliku u donošenju poslovnih odluka. Pored tačnosti, izuzetno je važna i pravovremenost i cjelovitost informacija. Kao lokalna firma smatramo da poznajemo uslove u kojima djeluje lokalna ekonomija, odnosno dobar dio mana i nedostataka funkcionisanja samog sistema. Kao i do sada, nastavljamo rad u dva domena djelovanja. Prvi se odnosi na dalja unaprjeđenja same www.bon.ba baze sa idejom što bržeg i jednostavnijeg korištenja iste. Svi korisnici će do kraja ovog mjeseca biti upoznati sa svim unapređenjima na kojima trenutno radimo. Drugi domen djelovanja se odnosi na unaprjeđenje samog okruženja kroz uklanjanje nedostataka uočenih kroz rad sa samom bazom. Naime, ove godine je u saradnji sa Federalnim ministarstvom finansija kroz harmonizaciju zakona, odluka i same prakse uređen veliki iskorak ka povećavanju vjerodostojnosti samih izvještaja", izjavio je Jasmin Baralija, direktor Agencije TEC, nadajući se da će se i ove godine pokazati kao pouzdan partner svim trenutnim partnerima i budućim korisnicima.

Što se tiče klijenata eKapija.ba portala, finansijski pokazatelji će kao i prethodnih godina biti na usluzi u sklopu PREMIUM Paketa.

Nadamo se da će Vam dio podataka iz finansijskih izvještaja smanjiti rizik u poslovanju i pomoći u pronalaženju kredibilnog partnera koji na vrijeme izmiruje svoje obaveze prema svim poslovnim partnerima, saradnicima i zaposlenima.

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti