Tour de Igman - 2015 okupit će više od 200 biciklista

25.05.2015. 14:08 / Izvor: eKapija.ba
Tour de Igman - 2015 okupit će više od 200 biciklista

Više od 200 biciklista učestvovat će na biciklističkoj turi "Tour de Igman - 2015" koja 31. maja u 10 sati polazi iz Velike aleje na Ilidži a završava na planini Igman.

Već treću godinu za redom MTB klub "Trek Team Sarajevo" realizira svoj projekat pod nazivom „Tour de Igman - 2015“ koji predstavlja organizaciju biciklističke ture koja se realizuje na području Općine Ilidža. Projekat - tura u dužini od cca 30km koja starta 31.05.2015. godine u 10.00 sati gdje će se učesnici kretati unaprijed zacrtanom rutom sa Startom u Velikom parku – Velika aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija-Veliko polje) – Mrazište i Cilj Veliko Polje na Igmanu. Tura je rekreativnog karaktera.

Zahvaljujući Općini Ilidža projekat je postao stalna aktivnost ovog kluba  što pokazuje da je Općina prepoznala cilj koji se provodimo kroz ovaj projekat ali i sve ostale klubske aktivnosti. Projektom se povezuju bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promoviše ekologija i zdravlje kroz sport.

MTB klub "Trek Team Sarajevo" koji okuplja ljubitelje brdskog biciklizma s ciljem razvoja i afirmacije biciklisitičkog sporta, održavanja biciklističkih skupova i takmičenja, međusobne saradnje i druženja, saradnje sa drugim klubovima i zaljubljenicima u biciklistički sport, te razvoja i popularizacije sporta  među građanima (prvenstveno mladim ljudima).

Okupljanje učesnika je planirano od 09.00 sati parking na ulazu u Veliku aleju kada počinju i prijave za vožnju. Očekuje se njih oko 200 koji će organizirano obići stazu do Velikog Polja na Igmanu, gdje će biti obezbjeđen ručak I osvježenje, nakon kojeg se učesnici sami vraćaju na svoja odredišta.

Vožnja je planirana za punoljetne osobe dok maloljetnici mogu učestvovati u pratnji roditelja. Zaštitna oprema je obavezna kao i tehnički ispravan bicikl prilagođen za brdsku vožnju.

U okviru automobilske pratnje će se nalaziti osvježenje za učenike te nekoliko mladih članova Prve pomoći Crvenog križa Ilidža koji će se pobrinuti da svi učesnici imaju sanitetsku brigu ukoliko je zatrebaju. Podršku projektu dat će članovi Odreda Izviđača "Igman 92" Hrasnica, Gorska Služba Spašavanja - Sarajevo te Oružane snage Bosne i Hercegovine. Pored toga, organizacioni tim će se pobrinuti za eventualne kvarove na biciklima i njihovo efikasno uklanjanje.

Medijski pokrovitelji "Tour de Igman - 2015" su portal eKapija.ba i bh. novinska agencija Patria .

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza