3. Forum o domaćoj proizvodnji u Sarajevu

30.04.2015. 13:30 / Izvor: eKapija.ba
3. Forum o domaćoj proizvodnji u Sarajevu

Tema ovogodišnjeg foruma će biti "Uloga maloprodajnih objekata u razvoju domaće proizvodnje". U okviru projekta planirana je i realizacija obuke takmičarskog karaktera pod nazivom "Moja uspješna ideja".

Studentski Poslovni klub koji djeluje u okviru Internacionalnog Burč Univerziteta organizuje treći po redu Forum o domaćoj proizvodnji koji će se održati 19.05.2015. u Sarajevu, s ciljem promocije pozitivnih primjera bh. ekonomije, te podsticanja poduzetničkog duha i poslovne inicijative mladih u BiH.

U okviru Foruma će se održati panel diskusije na temu "Uloga maloprodajnih objekata u razvoju domaće proizvodnje", sa panelistima, uspješnim bosanskohercegovačkim privrednicima, te predavanja i predstavljanje najuspješnijih domaćih firmi.

U okviru projekta planirana je i realizacija obuke takmičarskog karaktera pod nazivom "Moja uspješna ideja", gdje će mladi iz BiH imati priliku da prisustvuju radionicama i predavanjima o pokretanju i razvijanju vlastitog biznisa, a nakon kojeg će biti upriličeno takmičenje čijim će pobjednicima biti uručene nagrade i mogućnost da u saradnji sa uspješnim bh kompanijama pokrenu svoje biznis ideje.

Očekuje se da će i na ovogodišnjem Forumu biti prisutni gosti iz privrede, društveno-političke zajednice, nevladinog sektora i akademske zajednice, te studenti sa javnih i privatnih univerziteta u BiH.

Inače, Studentski Poslovni klub osnovan je od strane studenata Ekonomskog fakulteta s ciljem da bude most, odnosno poveznica između Univerziteta i poslovnog svijeta. Organizator brojnih seminara, radionica, studijskih posjeta i drugih aktivnosti značajnih za studente, akademsku zajednicu i bosanskohercegovačko društvo u cjelini.

Generalni partner Foruma je Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH" koje od 2004. godine aktivno radi na promovisanju domaće privrede i podizanju svijesti građana o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

Partneri 3. Foruma o domaćoj prizvodnji su i Centralna Banka Bosne i Hercgovine, te Centar za istraživačko novinarstvo Sarajevo.

Poslovni portal eKapija.ba je generalni web medijski partner događaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave