EU

Pripreme za predsjedavanje BiH Vijećem Europe

18.12.2014. 14:16 / Izvor: eKapija.ba
Pripreme za predsjedavanje BiH Vijećem Europe

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je Odluku o pripremnim aktivnostima za predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Europe (VE) u razdoblju maj – novembar 2015. godine.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je Odluku o pripremnim aktivnostima za predsjedavanje Bosne i Hercegovine Vijećem Europe (VE) u razdoblju maj – novembar 2015. godine, koja sadrži programe konferencija, sastanaka na visokoj razini, kao i kulturnih i promotivnih događaja.

Istodobno, Vijeće je prihvatilo službeni logo predsjedavanja BiH Vijećem Europe te odobrilo proračun u iznosu od 370.000,00 KM. Vijeće ministara BiH imenovalo je i Interresorni tim za koordinaciju predsjedavanja, koji čine predstavnici državnih ministarstava vanjskih poslova, civilnih poslova, pravde, sigurnosti te ministarstva za ljudska prava i izbjeglica, financija i trezora, entitetskih vlada i Brčko Distrikta BiH. Ove institucije dostavit će imena svojih predstavnika Ministarstvu vanjskih poslova.    

Tokom bh. predsjedavanja Vijećem Europe planirani su brojni skupovi u Bosni i Hercegovini i Strasbourgu, uključujući konferenciju na najvišoj razini te više središnjih skupova na visokoj razini i niz promotivnih i kulturnih događaja, kojim će se  Bosna i Hercegovina predstaviti u Vijeću Europe.

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU