Počela realizacija sanacionog programa KJP ZOI'84

21.11.2014. 08:47 / Izvor: eKapija.ba
Počela realizacija sanacionog programa KJP ZOI'84

Prva tranša kredita od osam miliona KM namijenjenih za sanaciju javnog preduzeća KJP ZOI'84 ubrizgana je u ovu kompaniju. Ostaje da se vidi hoće li kreditna sredstva koja će vraćati svi građani ovog Kantona staviti ZOI'84 na 'zdrave noge'.

Izmirivanjem finansijskih obaveza iz kreditnih sredstava, isplatom plaća i dugovanja prema dobavljačima počela je realizacija sanacionog programa "ZOI'84". Smatram da su ovim Vlada i Skupština Kantona Sarajevo ispunili svoje preuzete obaveze, a sada je na menadžmentu i upravi da rade na realizaciji sanacionog programa, naglasio je v.f. premijera Kantona Sarajevo i ministar finansija Muhamed Kozadra govoreći o operacionalizaciji prve tranše kredita od osam miliona KM namijenjenih za sanaciju ovog javnog preduzeća.

 Kako su  istakli  direktor preduzeća Mithat Hubijar i  predsjednik Upravnog odbora Mehmedalija Hadžović, isplaćeno je deset od ukupno 14 zaostalih plaća za 186 uposlenih u "ZOI 84", izmirene obaveze prema dobavljačima i pripreme za nastupajuću zimsku sezonu kreću u punom kapacitetu.

"Skijaška sezona dolazi i mi se pripremamo da sve bude na svom mjestu. Naši radnici su na Bjelašnici, spremaju se staze, provjeravaju i popravljaju  motori ski liftova. Ukoliko nam vremenski uslovi omoguće, koristićemo i topove za vještačko zasnježivanje staza. Od petka 21. novembra kreće prodaja ovosezonskih karata, a za sve one koji su imali sezonske karte od prošle godine, cijena ovogodišnjih karata biće 50 % jeftinija", upoznao je javnost Hubijar te istakao želju novog rukovodstva preduzeća i radnika da vrate povjerenje građana i prepoznatljivost brenda ZOI'84 .

Uz radove i pripreme na olimpijskim planinama, prioritet preduzeća je stavljanje u funkciju Olimpijske dvorane "Zetra", njenih sportsko rekreacionih kapaciteta, a od naredne sedmice ponovno će biti otvorena kuglana i svi sadržaji u njoj, obećavaju iz ZOI-ja. 

Uz revitalizaciju ovih sadržaja, kreditnim sredstvima u Zetri će biti sanirano i 11.000 metara kvadratnih poslovnog i skladišnog prostora. Od prvog decembra 2014. godine Uprava ZIO-ja preselit će se u Zetru, a u ostale prostorne kapacitete smjestiće se neke kantonalne  agencije. Sve će  ovo, uz izdavanje zgrade uprave, biti u funkciju otplate kredita, a rukovodstvo očekuje da će svojim sadržajima i uslugama „ZOI '84“ biti samoodrživo i uspješno preduzeće.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti