Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Sazivanje XXVII Skupštine akcionara

Izvor: Glas Srpske, 11.03.2013.

 

TELEKOMUNIKACIJE REPUBLIKE SRPSKE a.d.

BANJA LUKA

- UPRAVNI ODBOR-

 

Broj: 1-02-8565/13

Dana, 15.03.2013. godine

 

Na osnovu člana 19, 21. i 33. Statuta Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka, Upravni odbor Društva na VIII sjednici održanoj dana 15.03.2013. godine, donosi:

 

POZIV

za XXVII Skupštinu akcionara Telekomunikacija Republike Srpske a.d. Banja Luka

 

I

XXVII Skupština akcionara održaće se dana 19.04.2013. godine (petak) u 11,00 časova, u prostorijama IJ Banja Luka, ul. Mladena Stojanovića br. 8, Banja Luka.

Za Skupštinu se predlaže sljedeći:

DNEVNI RED

1. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru Predsjednika Skupštine akcionara.

2. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa XXVI Skupštine akcionara.

3. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Godišnjeg izvještaja za poslovnu 2012. godinu sa Izjavom o usklađenosti organizacije i djelovanja sa Kodeksom ponašanja (Standardima korporativnog upravljanja).

4. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja Upravnog odbora u vezi sa Finansijskim izvještajima Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka za 2012. godinu.

5. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja Odbora za reviziju o računovodstvu, izvještajima i finansijskom poslovanju Društva

6. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja međunarodno priznatog nezavisnog revizora u vezi sa Finansijskim izvještajima Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka za 2012. godinu.

7. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju revidovanih Finansijskih izvještaja Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka za 2012. godinu.

8. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja Odbora za reviziju o usklađenosti poslovanja Društva sa zakonskim i drugim regulatornim zahtjevima.

9. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaj Odbora za reviziju o ugovorima zaključenim između Društva i povezanih lica.

10. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Upravnog odbora Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka u 2012. godini.

11. Razmatranje i donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o radu Odbora za reviziju Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka u 2012. godini.

12. Razmatranje i donošenje Odluke o raspodjeli dobiti iz 2012. godine.

13. Razmatranje i donošenje Odluke o isplati dividendi iz dobiti iz 2012. godine.

14. Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o razrješenju dužnosti članova Upravnog odbora Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka.

15.  Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o izboru članova Upravnog odbora Telekomunikacija RS a.d. Banja Luka.

II

Poziv za XXVII Skupštinu akcionara objavljuje se u dva dnevna lista registrovana na području Republike Srpske i to: „Glas Srpske" i „Nezavisne novine".

Poziv za Skupštinu akcionara sa prijedlozima odluka i drugim materijalima, o kojima će se odlučivati na Skupštini su dostupni akcionarima na internet stranici Društva i internet stranici berze, kao i na uvid u iste u prostorijama Društva u Banjoj Luci u ul. Vuka Karadžića broj 6. (zgrada Medicinske elektronike, III sprat) u terminu od 9-15 časova svakog radnog dana od dana objavljivanja poziva do dana održavanja Skupštine.

Pravo učešća i pravo glasa na Skupštini ostvaruju akcionari na osnovu izvještaja Centralnog registra hartija od vrijednosti sa stanjem na dan 09.04.2013. godine.

Prijavljivanje i evidentiranje akcionara vršiće se u prostorijama IJ Banja Luka u Banjoj Luci, jedan sat prije početka Skupštine.

U slučaju da se Skupština ne održi navedenog dana zbog nedostatka kvoruma, ponovljena Skuština će se održati dana 20.04.2013. godine (subota) u isto vrijeme, na istom mjestu i sa istim dnevnim redom.

Pozivaju se svi akcionari da lično ili putem punomoćnika, odnosno glasanjem pisanim putem uzmu učešće u radu Skupštine akcionara. Pisana izjava o glasanju dostavlja se u sjedište Društva najkasnije dan prije dana održavanja sjednice Skupštine akcionara.

 

UPRAVNI ODBOR

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: