Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Poziv za izražavanje interesa s ciljem uspostavljanja Transnacionalne liste pružaoca usluga konsaltinga za implementaciju transnacionalne vaučer šeme unutar Mediteranske regije

Izvor: eKapija.ba, 01.11.2013.

WIDER – Green Growing of SMEs:

WIDER – Okolišno prihvatljiv razvoj malih i srednjih preduzeća

Innovation and Development in the Energy Sector in the Mediterranean Area

Inovacije i razvoj u sektoru energije u Mediteranskoj regiji

 

RP 4 Pilot aktivnosti

Pružaoci usluge konsalting

Poziv za izražavanje interesa

Poziv za izražavanje interesa:

Predmet: WIDER projekat - MED Program:

RP4 Pilot aktivnost/EoI for KP/S

Uspostavljanje Transnacionalne liste pružaoca usluga konsaltinga za implementaciju transnacionalne vaučer šeme unutar Mediteranske regije

 

Projekat WIDER pokreće Poziv za izražavanje interesa (Call for Expressions of Interest) sa ciljem selektiranja pružaoca usluga konsaltinga za osnivanje transnacionalne liste eksperata koji će podržati implementaciju Inovacija-vaučer šeme za pomoć malim i srednjim preduzećima (u nastavku skraćeno kao MMSP) da premoste jaz u sektoru inovacija.

Selekcija za izbor pružaoca usluga konsaltinga će biti provedena kako je opisano u nastavku. Ako želite sudjelovati u ovom Pozivu za izražavanje interesa molimo Vas da proslijedite Vaš formular izražavanja interesa (u nastavku skraćeno kao EoI, pripremljen u skladu sa uputstvima u ovom dokumentu) priložen u email-u koji bi trebao biti označen na sljedeći način:

WIDER project - MED Programme: WP4 Pilot Action/EoI for KP/S

Rok za prijem formulara izražavanja interesa (EoI) je 30. april 2014.

Evropsko stanovništvo je sve starije, što znači da je broj ljudi starijih od 65 godina u porastu. Ovaj trend starenja iziskuje brojne društvene promjene i izazove, za koje treba pronaći adekvatna rješenja. Projekat WIDER će se pozabaviti ovim pitanjem kroz inovativan pristup.

Glavni cilj projekta WIDER je doprinijeti identifikaciji i jačanju kapaciteta za inovacije, upravljanju znanjem i umrežavanju MMSP-a Mediterana u cilju poboljšanja položaja novih proizvoda MMSP-a kroz cijeli lanac nabavke, a u okviru eko pametnih kuća za aktivan i samostalan život starijih u sedam regionalnih industrijskih područja Mediterana

S ciljem da se stvori kulturološki pomak u pristupu inovacijama i poboljšanju energetske efikasnosti unutar zajednice srednjih i malih preduzeća, te da se ojača korisničko-orijentisan pristup inovacijama, WIDER će dati podršku implementaciji odabranih inovativnih projekata MMSP-a unutar WIDER pilot partner regije, a u sklopu WIDER Inovacija-vaučer šeme. Kompanije će dobiti priliku za poboljšanje vrijednosti svojih proizvoda i/ili priliku da se pozicioniraju lakše na novonastalim inovativnim tržištima.

Cilj Inovacija-vaučera jeste da se izgrade veze između pružaoca usluga konsaltinga i MMSP-a koje omogućavaju da se poduzetnici koncentriraju na vođenje poslova dok pružaoci usluga konsaltinga pronalaze rješenja koja bi mogla podići nivo poslovanja kompanije na viši nivo.

Implementacija transnacionale Inovacija-vaučer šeme zahtijeva pristup vještinama specifičnog paketa usluga pružaoca usluga konsaltinga.

Svi zainteresovani pružaoci usluga konsaltinga iz javnog i privatnog sektora uključujući univerzitete i fakultete, istraživačke i tehnološke organizacije i tehničke konsultantske kuće, IP specijalisti ili stručnjaci iz oblasti dizajna, koji rade u dole navedenim kategorijama usluga/proizvodnje, pozvani su da pošalju svoj EoI i registruju se kao pružaoci usluga konsaltinga na WIDER transnacionalnoj listi.  

Ako ste potencijalni pružaoc usluga konsaltinga ispunite Vaš profil i pošaljite EoI, tako da firme koje budu uključene u Inovacija-vaučer šemu mogu potražiti Vašu ekpertizu i uslugu. Rok za predaju EoI-a je šest mjeseci (od oktobra 2013. do aprila 2014.godine), tako da Vas molimo da se pridružite WIDER transnacionalnoj listi prijenosa znanja i pužanja usluga konsaltinga što prije, kako bi zainteresovane kompanije bile upoznate sa Vašom ekspertizom i ponudom konsaltinga.

Molimo Vas da obratite pažnju na to da je Inovacija-vaučer namijenjena kreiranju novih poslovnih veza i odnosa sa ciljem proširenja poslovne mreže znanja. Ukoliko je jedna organizacija već sarađivala sa određenom kompanijom onda ova specifična podrška umrežavanja nije potrebna kako bi se nastavila daljna saradnja, te Vas molimo da ne aplicirate za saradnju sa firmom sa kojom ste već surađivali.

 

Pružaoci usluga konsaltinga moraju obratiti pažnju na slijedeće tačke ukoliko žele sudjelovati:

1. Pružaoci usluga konsaltinga – uslovi za prihvatljivost:

- Subjekt mora biti registriran u jednom od prihvatljivih područja MED programa (1) ili u Bosni i Hercegovini (2)

- Nema ograničenja broja zaposlenih

- Ne postoje ograničenja prihoda

- Može biti angažovan od preduzeća/firmi

- Može završiti projekte u roku od 6 mjeseci

- Mora imati kapacitet isporuke/izvršenja

- Mora imati odgovarajuće sposobnosti i stručnosti

- Mora biti odobren od WIDER pilot partnera


(1) MED PROGRAMME prihvatljiva područja: Kipar: cijela država; Francuska: 4 regije – Corse, Languedoc-Roussillon, Provence Alpes Côte d’Azur, Rhône-Alpes; Grčka: cijela država; Italija: 18 regija : Abruzzo, Apulia, Basilicata, Calabria, Campania, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardy, Marche, Molise, Umbria, Piedmonte, Sardinia, Sicily, Tuscany, Veneto; Malta: cijela država; Portugal : 2 regije – Algarve, Alentejo; Slovenija: cijela država; Španija: 6 autonomnih regija i dva grada – Andalusia, Aragon, Catalonia, Balearic islands, Murcia, Valencia, Ceuta i Melilla; Ujedinjeno Kraljevstvo: Gibraltar

(2) Zemlja WIDER Projekt partnera.

 

2. Popis primarnih aktivnosti i vještina koje pružaoc usluga konsaltinga mora imati da bi se uključio u WIDER listu pružaoca usluga konsaltinga

• Finansije

• Kontrola upravljanja

• Organizacija i upravljanje ljudskim resursima

• Marketing i prodaja

• Operacije i logistika

• Proizvodni procesi

• Razvoj novih proizvoda ili usluga

• Inovacija ili tehnologija za reviziju

• Eksperimentalna ispitivanja / mjerenje

• Pravne usluge

• Usluge vezane za intelektualno vlasništvo

• Istraživanje i razvoj

• Transfer tehnologije

• Strategija i poslovni modeli

3. Lista inovacija u okviru Eco-smart stanovanja za starije koje pružaoci usluga konsaltinga moraju imati (umjesto ili kao dodatak listi gore) da bi bili uključeni u WIDER listu pružaoca usluga konsaltinga

Udobnost

- Automatizacija domaćinstva/doma (i automatizacija zgrade)

- Rasvjeta

- HVAC: grijanje, ventilacija i klimatizacija

- Automatsko zamračivanje

- Pametni telefon, tablet, računala, TV, itd

Sistemi automatskog upravljanja domaćinstvima / pametna kuća

- Sistem integratora

- Senzori, regulatori, aktuatori itd.

- WiFi i kućne mreže

- Daljinski pristup internetu

- Smart okruženja

Roboti u pametnoj kući

- Kućni roboti

- Robot-usisivači

- Roboti za ostale kućanske poslove

- Roboti za obrazovanje i razonodu/zabavu

- Robot-kosilice

- Roboti za automatsko čišćenje bazena

- Aparati za domaćinstvo

Mobilnost

- Lift stepenice i slični uređaji

- Invalidska kolica i skuteri

- Rampe

- Rukohvati

- Pomagala za hodanje

Namještaj

- Prilagođeni tuševi i kade

- Kreveti, stolice, sofe itd.

- Kuhinje

- Ugradbeni ormari

Zdravlje i njega

e-njega:

- Sistem hitne pomoći (prva, druga i treća generacija sistema ili alata hitne pomoći)

- Podsjetnik sistem (za svakodnevne zadatke poput uzimanja lijekova, ručak ili šetnja psa)

- Automatski tajmeri i upozorenja

- Praćenje rehabilitacije i vježbe

e-zdravlje:

- Prevencija slučajeva

- Praćenje vitalnih znakova: kardio, disanje, nivo šećera u krvi, tlak, itd.

- Online medicinska posjeta

- Medicinska sredstva: slušno pomagalo, respirator, uređaj za mjerenje krvnog pritiska, šećer kontroler, itd

Sigurnost i bezbjednost:

- Inteligentna odjeća

- Kontrola okoline

- Video kamere

- Sigurnost brave za vrata i vrata

- Sistem daljinskog otključavanja

- Senzori za geolociranje 

 

4. Svaki kandidat mora izjaviti da posjeduje sve kriterije prihvatljivosti.

5. Svaki kandidat mora izjaviti da će raditi u skladu sa politikom spriječavanja prevara, te uz obaveze relevantnog praćenja, izvještavanja, transparentnosti i revizije koje zahtijevaju EU / MED propisi.

6. WIDER pilot partneri zadržavaju pravo da odbiju bilo koju aplikaciju koja nije u skladu sa specifikacijom ovog poziva za EoI

7. Samo prihvaćeni pružaoci usluga konsaltinga koji se nalaze na WIDER transnacionalnoj listi mogu se angažovati za Inovacija-vaučer projekat.

8. Novi pružaoci usluga konsaltinga za Inovacija-vaučer program će biti dodavani redovno (svaka dva mjeseca) na WIDER transnacionalnu listu pružaoca usluga konsaltinga. Ova lista je dostupna na www.wider - project.eu

9. Sljedeći dokumenti su sastavni dio ovog poziva za EoI :

- Aneks I "Deklaracija o izražavanju interesa " (engl.: "Declaration of Expression of Interest"

- Aneks II "Vještine i stručnost navedeni od strane pružaoca usluga konsaltinga" (engl.: " Skills and expertise declared by the applicant knowledge provider/supplier")

10. Aplikacija se mora poslati na engleskom jeziku (aplikacije na drugim jezicima neće biti prihvaćene) 

11. Prijave, tj. izjava o izražavanju interesa i izjava o sposobnosti i stručnosti (potpisane i skenirane), podnosilac mora poslati na na e-mail lokalnih partnera (u BiH: serda@serda.ba -Projekat WIDER Pilot lokalni partner (3)) sa doznakom  "WIDER project Innovation Voucher Pilot Action: Call for EoI for Knowledge provider/supplier"


(3) For Italy, Cyprus, Malta and United Kingdom SVIM SPA segreteria@svimspa.it;

Spain ACC1O: wider.accio@gencat.cat;

Portugal UNIVERSITY OF ALGARVE: joaomh@ualg.pt;

France MEDIC@LPS: gregory.vernier@medicalps.eu;

Slovenia DEVELOPMENT CENTRE of HEART of SLOVENIA: mija.bokal@razvoj.si; Bosnia and Hercegovina SERDA: serda@serda.ba;

Greece THESSALONIKI CHAMBER OF COMMERCE:  EBETH@ebeth.gr.

 

12. Krajnji rok za prijem e-mail-a sa pratećom dokumentacijom  je 30. april 2014., do 18 h (4)

13. Aplikacije će se ocjenjivati ​​na temelju kriterija prihvatljivosti koje su navedene u tački 1.

 

NAPOMENA

EU/MED program ne pravi nikakve izjave, garancije ili poduzimanje bilo koje vrste u odnosu na tačnost ili potpunost bilo koje informacije.

EU/MED program neće biti odgovoran za bilo koju osobu u odnosu na bilo kakvu pogrešku, propust ili obmanjujuće izjave sadržane u ovoj informaciji.

EU/MED program neće biti odgovoran za bilo koju osobu u odnosu na bilo koji propust da obavijesti bilo koju osobu o nepreciznosti, greškama, propustima ili obmanjujućim izjavama sadržanim u ovim informacijama kojih postaje svjestan nakon datuma izdanja informacije.

EU/MED programa neće biti odgovoran za bilo koju osobu za bilo kakvu štetu, gubitke, troškove, obaveze i izdatke bilo koje vrste koji se mogu pretrpjeti kao posljedica oslanjanja na ove informacije.

Ni pod kojim okolnostima EU/MED program neće biti odgovoran za bilo kakve troškove ili izdatke koje snose podnosioci u ovom procesu.



(4) Obavještavamo vas da će lista pružaoca usluga konsaltinga biti dvomjesečno ažurirana i objavljena na WIDER web stranici u dijelu posvećenom “Inovacija-vaučer” s ciljem podizanja svijesti MMSP o "znanju i ekspertizi" koju će moći kupiti uz Inovacija-vaučer..

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: