Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Lista korisnika i raspodjela dijela sredstava ostvarenog prometa Lutrije BiH za 2012. godinu

Izvor: Službene novine Federacije BiH, Broj 90, 15. 11. 2013.

Na osnovu člana 17. st. 6. i 7. Zakona o igrama na sreću ("Službene novine Federacije BiH", br. 1/02 i 40/10), na prijedlog Komisije za utvrđivanje Prijedloga odluke o raspodjeli dijela sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 86. sjednici, održanoj 06.11.2013. godine, donosi

 

ODLUKU O UTVRĐIVANJU LISTE KORISNIKA I RASPODJELI DIJELA SREDSTAVA

OSTVARENOG PROMETA LUTRIJE BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2012. GODINU

 

I.

Odobrava se raspodjela dijela sredstava u iznosu od 2.081.669,39 KM uplaćenih u Budžet Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu sredstava ostvarenog prometa Lutrije Bosne i Hercegovine za 2012. godinu, kako slijedi:

a) Iznos od 1.124.101,38 KM raspodjeljuje se za finansiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, dostavljene Komisiji od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, nakon provedene procedure po javnom konkursu (Prilog – LISTA KORISNIKA BROJ 1.)

b) Iznos od 281.025,41 KM raspodjeljuje se za finansiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, dostavljene Komisiji od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, nakon provedene procedure po javnom konkursu (Prilog – LISTA KORISNIKA BROJ 2.)

c) Iznos od 187.350,26 KM raspodjeljuje se za finansiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, dostavljene Komisiji od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta, nakon provedene procedure po javnom konkursu (Prilog – LISTA KORISNIKA BROJ 3.)

d) Iznos od 187.350,26 KM raspodjeljuje se za finansiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, dostavljene Komisiji od strane Federalnog ministarstva zdravstva, nakon provedene procedure po javnom konkursu (Prilog - LISTA KORISNIKA BROJ 4.)

e) Iznos od 93.675,13 KM raspodjeljuje se za finansiranje programa i projekata sadržanih u odobrenom konačnom prijedlogu liste korisnika, dostavljene Komisiji od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, nakon provedene procedure po javnom konkursu (Prilog - LISTA KORISNIKA BROJ 5.)

f) Iznos od 208.166,93 KM (10% od ukupnog iznosa sredstava), dodjeljuje se korisniku – Zdravstvena ustanova Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić" Bihać, u svrhu pomoći za sanaciju štete prouzrokovane požarom. Svim pojedinačnim korisnicima iz tač. a) do e), sredstva u iznosima utvrđenim u Listama korisnika br. 1. do 5. koje su sastavni dio ove odluke, doznačit će se uplatom na transakcijske račune naznačene u listama. Korisniku iz podtačke f) sredstva će biti doznačena na njegov transakcijski račun broj: 306-061-2492626545 otvoren kod HYPO-ALPE ADRIA BANK u Bihaću.

 

II.

Zadužuje se Federalno ministarstvo finansija – Federalno ministarstvo financija da, sredstva iz tačke I. stav 1. ove odluke, doznači svim korisnicima najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

 

III.

Zadužuju se nadležna ministarstva iz tačke I. stav 1. podtač. a) do e) ove odluke da, nakon stupanja na snagu iste, sa svim korisnicima utvrđenim u Listama korisnika br. 1. do 5. Zaključe pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava.

 

IV.

Korisnici sredstava su dužni, najdalje do 31.03.2014. godine, nadležnim ministarstvima iz tačke I. stav 1. podtač. a) do e), podnijeti izvještaj o utrošku dodijeljenih sredstava.

 

V.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".

 

V. broj 1274/2013

06. novembra 2013. godine

Sarajevo

 

Premijer

Nermin Nikšić, s. r.

 

LISTE KORISNIKA MOŽETE POGLEDATI U ATTACHMENT-U

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: