Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.02.2015. 14:09

Javni uvid u Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole za projekat izgradnje vjetroparka Galica, cca 5 km sjeverno od Turbeta

Izvor: eKapija.ba, 16.02.2015.

Investitor „TLG Travnik” d.o.o. Travnik je dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Zahtjev za izdavanje okolinske dozvole, za projekat izgradnje vjetroparka Galica koja se sastoji od 20 vjetroagregata pojedinačne snage 2,3 MW ukupnog instaliranog kapaciteta cca 50 MW. VE Galica se planira izgraditi iznad Šešića i Paklareva, cca 5 km sjeverno od Turbeta.

Vjetroelektrana Galica namijenjena je za proizvodnju električne energije iz obnovljivog izvora (energije vjetra) i predaju elektroenergetskom sustavu Bosne i Hercegovine, u skladu sa zakonskim propisima koji uređuju područje energetike i obnovljivih izvora energije.
Uz Zahtjev je dostavljen i Plan upravljanja otpadom.

U postupku uključivanja javnosti, Zahtjev je na web stranici ministarstva, a kompletan materijal sa prilozima se može pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sektor za okolinske dozvole, Sarajevo, Marka Marulića br 2/I soba br. 111

Rok za davanje primjedbi i sugestija na predloženi Zahtjev je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici ministarstva.

Primjedbe i sugestije se dostavljaju u pismenoj formi pozivom na broj: UPI 05 /2– 23-11-9/15 SS
na adresu:

Federalno ministarstvo okoliša i turizma,
71000 Sarajevo,
Marka Marulića br 2

Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole VP GALICA

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: